English
Ask Your Question
4

Writer with pictures often fails.

asked 2012-05-09 10:24:55 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-02-05 16:34:54 +0200

anonymous user

Anonymous

I use a lot of writer docs with many pictures in it. when I review the comment, the auto-save is running and from time to time, it seems to have problem, even if no warning appear. I know there is a problem as all the pictures disappear (only a square remains claiming "reading error" ) Often it affect all the writer document open if they also have even only one pictures (most have at list a logo…)

It is new since libreoffice 3.4 I never had this problem before.

But as it is not a strict and clear bug, I don't know how to qualify it. Moreover it happens only since the recent big update in Linux Mint LMDE (The change includes changing to libreoffice 3.4) So it could be a Linux Mint bug…

I don't think hardware limitation … 4gb of ram + swap

but maybe something with memory options of libreoffice 3.4?

Any comments advices would be welcome.

edit retag flag offensive close delete

Comments

I get exactly this issue in the new LibreOffice 4.2. I still can't load up a chapter of a book (words + pictures) without multiple 'read errors'. I've never been able to use Libre Office because of this bug, which forces me to continue to use Microsoft Office + Windows.

Is there any remedy? Perhaps switching off autosave? Or will the problem persist with saving?

It's amazing that such a bug persists in such a large application, that continues to add bells and whistles, but doesn't support a clean transition from it's 'target' competitor.

Please help!

cxbell ( 2014-02-05 05:28:57 +0200 )edit

Yeah, I've dealt with this for quite a while on different versions. My sometimes successful work around is to not save as .docx but instead as .doc as suggested by below. I hate explaining to colleagues why I'm sending them the old .doc format. Please join this site (can use social-site login) and up-vote this problem!

Using Mac 10.9 and LibreOffice v. 4.2.1.1 currently. Why is this so hard to fix???

David G ( 2014-03-04 18:22:03 +0200 )edit

15 answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2012-05-09 11:48:12 +0200

manj_k gravatar image

updated 2013-02-05 16:41:27 +0200

Maybe → Bug 33393 - After autosave image shows read-error and will be lost on save [Status: RESOLVED FIXED, target:3.6.0, target:3.5.1]

EDIT 2013-02-05
See also → Bug 47148 - image caching / management is utterly shambolic
Status: NEW — Blocks: fdo#46447 · fdo#52226 · fdo#52433 · fdo#55312

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

Thanks for your answer…

fdf ( 2012-05-10 03:22:56 +0200 )edit
1

answered 2013-01-09 01:08:06 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2014-05-15 09:14:52 +0200

mariosv gravatar image

Can help the options in Menu/Tools/Options/LibreOffice/Memory?. Defaults are too lows.

Edited: 20140515

Resetting the user profile, sometimes helps with strange issues:
https://wiki.documentfoundation.org/U...

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-12-29 14:27:51 +0200

I'm having exactly the same problem: images are disapearing after some open/save/close procedures. I get a "read error" instead of the image... since a lot of time

It's really frustrating.

I'm currently using libreoffice 4.1.3.2 under Ubuntu 13.10 64bits (Intel Core i3 with 4GB of memory)

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-11-22 01:43:51 +0200

This is still happening with

Version: 4.1.3.2 Build ID: 70feb7d99726f064edab4605a8ab840c50ec57a

On MacOS 10.9

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-04-14 22:41:11 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-04-14 22:41:11 +0200

Donny Bahama gravatar image

This is really an egregious bug on what, IMHO, is pretty basic functionality. Can we PLEASE get a fix checked in on this ASAP?

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-01-08 23:01:33 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-01-08 23:01:33 +0200

Zemane gravatar image

Not resolved, I'm using LibreOffice Writer 3.5.6.2 on Windows 7 32-bits, and have the same problem.

Can a developer please help us and provide a fix?

Thank you,

--Zemane

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-04-15 01:07:37 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-04-15 01:20:42 +0200

jiero gravatar image

This is stilling happening sometimes, I create 2 photo album-like documents and crashed 3 times.

Besides, it's somewhat difficult to create a photo album-like document.

Improve the image processing?

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2012-12-17 02:15:12 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2012-12-17 02:15:12 +0200

Not fixed. It happened in LibreOffice 3.5.4.2 too.

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-02-12 17:35:32 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-02-12 17:35:32 +0200

magick gravatar image

Not resolved in LibreOffice Writer 4.0 on windows 7.

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2013-04-15 21:41:36 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2013-04-15 21:41:36 +0200

Donny Bahama gravatar image

FYI- Seems to work much better if you save as MS Word 97/200/2003.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2012-05-09 10:24:55 +0200

Seen: 8,933 times

Last updated: May 15