Ask Your Question
0

Why can I no longer style Find All items from Search? [closed]

asked 2020-09-15 23:08:56 +0100

dkistner1111 gravatar image

updated 2020-10-11 23:48:58 +0100

Alex Kemp gravatar image

An important function of LibreOffice, which I've been using for years, is that I can bring in ASCII text files that I've tagged with style indicators (like \H1 for heading 1, \NS for new stanza in a poem, \E for epigraph, etc.), then quickly style them throughout the document like this, with the style pane open during the search:

Find All \H1

Double-tap Heading 1 style to style all found/selected instances

Replace \H1 (the text string) with nothing to remove the tag

The Heading 1 style is applied throughout the document, then I wind up with all headings styled and the tags removed.

But now, when I do this, the Heading 1 style appears to be applied as before (at least it shows up in the top left stylename box when I click into the line on which the \H1 tag was found), and some of the styling (like start on a new page) works. But the font and size is not applied. I've tried doing this with the auto-update box checked as well as without; either way does not work.

This is so dire for me that I'm going to have to abandon the software if it cannot be fixed. Please help.

UPDATE WITH MORE INFORMATION

Please note: in the examples above, I used \ because entering a forward slash (as I actually use for my tags) does not work in this forum (it autoreplaces with something else). Wondering if that character was somehow illegal for searching (never was before) I tried replacing it with . Didn't make a difference.

Please see the attached screenshot showing what I'm seeing here. What makes me think it's a LibreOffice problem is that the style has Adobe Garamond Italic 15 pt (which shows in the pull-down) but Font Name/Font Size windows show regular Adobe Garamond 12 pt. It's not picking up the info it needs somewhere.

C:\fakepath\Screen Shot 2020-09-16 at 4.49.58 PM.png

LibreOffice Version: : 6.4.6.2 Build ID: 0ce51a4fd21bff07a5c061082cc82c5ed232f115 CPU threads: 8; OS: Mac OS X 10.15.6; UI render: default; VCL: osx; Locale: en-US (en.UTF-8); UI-Language: en-US Calc: threaded

This is a fresh install of the more stable version after removing 7.0.1, which is what started me having the problem. Still having the problem. I've repeatedly removed all direct formatting, and it doesn't fix the problem. I am on MacOS Catalina Version 10.15.6 (19G2021), MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013). I've rebooted and rebooted, post-adjustments trying to fix this.

I've gone into my Typeface font manager to make sure no settings were changed from what I was using before in terms of fonts updating in applications.

Is there something deep in the guts of the LibreOffice supporting files on my system that might have gotten corrupted that needs to be deleted?

UPDATE: ATTEMPTED TO RESOLVE ISSUE VIA SAFE MODE via LeroyG's suggestion. PROBLEM PERSISTS. LibO says not a user profile problem.

I'm going to run ... (more)

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by LeroyG
close date 2020-09-20 23:25:24.808740

Comments

Have you checked if Heading 1 style font and size are correct?

Can you share your operating system and LibreOffice version? To do that, choose menu Help - About LibreOffice and copy from there.

Press edit below your question to add more information.

It shouldn't be that, but try to choose menu Format - Clear Direct Formating (the same that Ctrl+M) before choosing Heading 1 Style.

Add Answer is reserved for solutions.

I am working with LibreOffice 6.3.6.2 (x86); OS: Windows 6.1.

LeroyG gravatar imageLeroyG ( 2020-09-16 00:05:08 +0100 )edit

Works for me Win 10, LO 6.4.6.2 & LO 7.0.1.2. Must be direct formatting somewhere, select all your text (Ctrl+A) then remove direct formatting (Ctrl+M), then do your Find and Replace. Cheers, Al

Earnest Al gravatar imageEarnest Al ( 2020-09-16 00:09:04 +0100 )edit
LeroyG gravatar imageLeroyG ( 2020-09-16 23:12:40 +0100 )edit

It might be a font duplication/corruption error. Have a search on internet on how to resolve font duplication on Mac OS

Earnest Al gravatar imageEarnest Al ( 2020-09-17 03:42:08 +0100 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2020-09-19 02:27:55 +0100

dkistner1111 gravatar image

File corruption.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-09-15 23:08:56 +0100

Seen: 66 times

Last updated: Oct 11 '20