Ask Your Question
1

Crop handles not showing correctly

asked 2021-04-12 10:00:14 +0200

plerematico gravatar image

updated 2021-04-13 10:23:06 +0200

I have tried 3 different versions of LibreOffice in my work laptop, in all of them I have the same issue when trying to crop an image using the handles... Only 6 out of 8 actually show, they show corrupted, and the image is uneditable from the points where no handle is shown...

image description

Anybody else getting a similar issue? Worst part is, it works perfectly fine in my personal laptop. I have compared installations, and setting and there is no difference...

LO version on work laptop is the latest one 7.1.2 I tried 7.0.5 and 6.4.7 and I had the same issue. LO version on personal laptop is 7.0.4

I tried to restart in safe mode, and tried a couple of different setting there, but nothing changed.

image description

I asked the IT support for help, and they wiped the HD and made a new windows install... Sadly, the problem remains. I tried the solution provided by Hagar, but it only changed the color of the handles, nothing else.

Any other ideas... anyone?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

2

Edit your question to mention LO versions on the computers. Have you tried to restart in safe mode or to reset your LO user profile?

ajlittoz gravatar imageajlittoz ( 2021-04-12 10:15:29 +0200 )edit

Can you tell the technical configuration differences between your laptops? Add to your question version information from Tools>About LO. The important setting is VCL. Which are the Graphics Output settings in Tools>Options, LibreOffice>View. Is OpenGL enabled in OS configuration?

ajlittoz gravatar imageajlittoz ( 2021-04-13 11:16:18 +0200 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2021-04-12 11:44:49 +0200

Try to play with the options in Tools > Options > LibreOffice > View (graphics output).

You can try another icon theme also, but quite unlikely I think.

To show the community your question has been answered, please tag the best answer (), and/or vote for any helpful answer. Else, please edit your question to add information (answers are for solutions only).

edit flag offensive delete link more

Comments

Maybe a comment.

LeroyG gravatar imageLeroyG ( 2021-04-12 18:06:16 +0200 )edit

Let's see.

Honestly, I don't see why it should not be an answer. Someone yesterday had a similar issue with the start center and it worked. It may not be the fix, agreed but nevertheless, it is a possible fix.

What is wrong with proposing solution exactly? Many users in this site seem shy to propose something, some even give the solution in comments, and the OP posts the reply with the solution (like a forum), thus, no way to tag the topic as answered. Power users also don't have the courage to mark an answer as the good one.

The point of an Ask site is NOT to have a SINGLE answer AFAIK. Let's post the proposals and the check marks and the votes will do the sorting.

Hagar Delest gravatar imageHagar Delest ( 2021-04-12 18:54:19 +0200 )edit

Hey Hagar, thank you for the idea... I actually tried it, but the handles still show incorrectly, just with a color change. I asked the IT support for help, and he wiped the laptop, just in case it might be a lingering thing from previous installations, but the problem remains the same... sigh.

plerematico gravatar imageplerematico ( 2021-04-13 10:19:14 +0200 )edit

Can you try a portable version of LO? I've never seen that.

Any specific screen application layer like an OEM graphic card thing that could have adverse effect in rendering? Like graphical acceleration.

Hagar Delest gravatar imageHagar Delest ( 2021-04-13 11:08:32 +0200 )edit
0

answered 2021-04-15 08:13:39 +0200

plerematico gravatar image

I solved it, but I think it's a bug. I checked the different configurations on both laptops and the only difference (besides hardware) was the windows scaling. They both have HD 1080 displays, but my laptop as a bigger screen, so the scaling was set to 125%, work laptop was set at 150%... i changed the scaling to 125%, restarted LO and problem solved!

I still find it bizarre, it would seem to me that scaling should not affect that much, but it does... no I only have to change the size of icons and text within LO, and not rely on Windows's scaling.

Thanks for the help and the comments!

edit flag offensive delete link more

Comments

What are the graphics cars? Drivers?

ajlittoz gravatar imageajlittoz ( 2021-04-15 10:52:50 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2021-04-12 10:00:14 +0200

Seen: 54 times

Last updated: Apr 15