Ask Your Question
0

Black Slide show has a white line on the right side [closed]

asked 2014-08-13 19:03:16 +0200

david.bird gravatar image

updated 2016-03-02 00:05:12 +0200

Alex Kemp gravatar image

I'm making a slide show with a black background, which I achieved by changing the page background to black on all slides. When I play the slide show, there's a thin white line on the right side. I've exported as pdf to see each image and it's definitely there on each slide. I've also saved as .ppt and .pptx just in case there was something strange going on with the .odp format. The white line is still present. Any ideas?

FYI I'm using Version: 4.2.5.2 on a Mac, OS 10.7.5

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-03-02 00:05:22.312203

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-08-14 15:44:21 +0200

Regina gravatar image

I can confirm, that a white line exists. But for me it is on the left side. I guess that the reason is, that internally integers are used with unit 1/100mm and lot of conversions between units. Therefore 1 pixel rounding errors might appear.

To workaround the problem, you can use a rectangle as background object of the master slide, which is slightly larger than the slide and has negative x,y-position.

edit flag offensive delete link more

Comments

I think the issue should be reported as a bug as a plain colour selection for a background should not be behaving in this manner. Bug fdo#55134 may be related, although it is for setting an SVG as a background rather than a colour selection.

oweng gravatar imageoweng ( 2014-08-18 05:59:02 +0200 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-08-13 19:03:16 +0200

Seen: 1,411 times

Last updated: Aug 14 '14