質問する

hezz's profile - activity

2015-07-22 12:44:23 +0200 バッジを受け取った  体系学者
2014-01-14 17:43:58 +0200 バッジを受け取った  有名な質問 (source)
2014-01-14 17:43:58 +0200 バッジを受け取った  卓越した質問 (source)
2014-01-14 17:43:58 +0200 バッジを受け取った  人気の質問 (source)
2013-05-23 04:17:33 +0200 コメント付き回答 Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

No. That's the beast :"http://www.epson.jp/dl_soft/list/1974.htm" Before, the vendor's subcontractor (avasys.jp) used to make drivers for the whole range of printers. They stopped and transferred everything to the vendor's site. I'll try to install the windows driver on a virtual XP and report the results.

2013-05-22 03:46:47 +0200 バッジを受け取った  学者 (source)
2013-05-22 03:46:13 +0200 コメント付き回答 Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

To be honest, that's what I was doing before. I was using Adobe pdf viewer at that time. The problem was it took a long time to print and the result was not correct at times. Trying few different things, I discovered that printing directly from the wordpro (I was using OO at that time) resulted in a fast and correct printing. That's why I started printing directly from the wordpro. Aah, if I didn't lost that old driver, maybe I wouldn't have any problem now...Anyway thanks a lot for everything.

2013-05-21 03:49:11 +0200 コメント付き回答 Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

No problem. Really thanks for all your comments. I printed the Abiword and other files few times to be sure. I guess I'll give up and buy another printer from another brand in the future. Should I write [Solved] somewhere in the thread or giving up is not really a [Solved] status?

2013-05-20 04:22:57 +0200 質問に回答する Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

Thanks for your answer. I've attached the files: Abiword_print.jpg is the document printed with Abiword; LibO_print.jpg is the document printed with LibreOffice; pdf_print.jpg is the document printed with Evince. Then LibO_postscript_driver.jpg is the document printed with LibreOffice choosing "Postscript(level from driver)" from the language type option (the regular setting is "Pdf"). Finally, LibO_postscript_driver_dot_ps_file.odt is the postscript file of the document.

Pdfs are showing up properly under all the pdf viewer I installed.

As you are telling that it might be a printer or driver problem, and considering the fact that it prints properly under Abiword or some jpeg from a browser, do you think it's possible that the pdf part of the driver is, somehow, not written properly?

Thanks a lot.

Abiword_print.jpg LibO_print.jpg pdf_print.jpg LibO_postscript_driver.jpg LibO_postscript_driver_dot_ps_file.odt

2013-05-19 06:24:11 +0200 バッジを受け取った  教師 (source)
2013-05-19 06:24:11 +0200 バッジを受け取った  自己学習者 (source)
2013-05-19 05:06:56 +0200 質問に回答する Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

Hi, thanks a lot for your answer. I have prepared a set of relevant documents regarding this issue. Where do you think I should report it? In the bug section of LibreOffice?

By the way, printing from .pdf does not work as well, I have tried with evince and epdfviewer and got the same not correct output.

2013-05-18 08:33:33 +0200 質問をする Printing problems LibreOffice 3.6. Few rows don't print properly.

Hi, I've some rows that don't get printed properly with LibreOffice Writer (looks like when you have a printer nozzle problem with some lines not getting enough ink or not getting ink at all). Thing is when I print a jpeg (a screenshot of the same document) from a browser, the document is properly printed. As I realized that, I've installed Abiword and tried the same document, which get printed properly, without any problem.

The problem seems to be between LibreOffice and Cups. It looks like LibreOffice is somehow overriding Cups settings. I've tried all the different possibilities from LibreOffice printer administration (PostScript driver, level 1.. pdf/8bit..) to no avail.

I would like to know if there is a way to set LibreOffice to change this behavior (like not using the LibreOffice printer administration tool at all).

By the way, I've tried with OpenOffice and the same problem arises.

I'm using an All-in-One Epson Printer (PM-T960) with an epson-inkjet-printer-escpr_1.2.2 driver for linux(debian) from the vendor.

Thanks a lot.