can you reintroduce subtotals options for bold italice underlined?

Hi,

For reporting I use Calc a lot (linux version). Untill Libre Office 5 subtotals were automaticly shown in bold / italics and underlined.
Not in the versions after Libre Office 5. Would it be possible to reintroduce this as an option in the subtotals menu?

Hi Leo,

Ik vermoed dat je een functie gebruikt(e) waarbij de subtotalen een apart opmaakprofiel hadden. En misschien nog wel hebben, maar dat dat opmaakprofiel in de nieuwe versie anders is…

Heb je evt. een voorbeeldbestand? (In de werkbalk voor het tekstvak zit als zesde van links een knop om een bestand in te voegen…)

Sorry voor de late reactie… gedoe met de account. bijgaand een voorbeeld bestand van hoe het in libre 5 er uit zagvoorbeeld.xls

dank - de cel met functie Subtotaal in jouw voorbeeld heeft een ander opmaakprofiel. En het geeft in de huidige versies inderdaad nog steeds vet/cursief als opmaak.

Het lijkt me redelijk stug dat dat automatisch is gegaan in LibreOffice x… Of ?

Ik ben me niet bewust dat ik ooit een opmaakprofiel heb gekozen. Niet in Libre 5 en niet in Libre 6. Ik heb ook nooit een standaard opmaakprofiel gewijzigd. Out of the box wordt in Libre 5 subtotalen vet/onderstreept/schuingedrukt weergeven. En in 6 niets van dat alles. En dan krijg je dus een bijna onleesbaar overzicht waarin subtotalen er niet uitspringen. Ik heb in 6 nu wel wat andere opmaakprofielen uitgeprobeerd, maar dat levert niet het resultaat op dat subtotalen er uit springen.
Het leek me eerst dat het geregeld was in Gegevens/subtotalen/tabblad opties, maar dat is dus niet zo.

Ik snap dat je je het niet bewust bent.

Als ik LibreOffice 5.0.6 start, werkblad, in paar cellen waarde invoer, dan daaronder =SUBTOTAAL(9;) … is het gewoon standaardopmaak. Dus niet automatisch een opmaakprofiel :slight_smile:

Klopt. dat is precies wat ik bedoel… dat is niet erg als je een klein bestandje hebt… maar als je een groot bestand hebt zie je door het ontbreken van accentuering van de subtotalen, door de bomen het bos niet meer… en zodoende zit ik voor mijn werk laptop nog steeds op ubuntu 16.04. Als ik die accentuering handmatig moet aanbrengen, dan kost me dat uren.

Als voorbeeld een anoniem bestand. Het betreft een totalisering van werkgeverskosten per kostenplaats. Bij de 1e drie subtotalen heb ik de weergave aangepast zoals deze was t/m Libre 5. En daaronder zie je de wijze waarop subtotalen nu worden weergegeven… zonder enige accentuering… niet te doen. Ik kan ook niks vinden in opties om iets van accentuering van subtotalen weer te geven.

Ctrl+H … SUBTOTAL (in zoeken)

Formules (bij Zoeken in)

Alles Vinden …

alle cellen gemarkeerd

Opmaakprofiel toepassen.

Helpt dat :slight_smile: ?

Sorry… ik begrijp je instructie niet Ctrl H doet niks… bedoel je Ctrl + F ??? en dan ??

Naar mijn idee is er een opmaakstijl verdwenen. Het is ook verdwenen in mijn versie van LibreOffice.
Bij mij komt alles weer goed door het toevoegen van de opmaakstijl Resultaat voor Nederlands of Result voor Engels. In de opmaakstijl moet wel de gewenste opmaak toegevoegd worden. Het is ook mogelijk om dit permanent te wijzigen in de standaard template.

In Libre 6 heb ik alleen opmaakprofielen. En Resultaat staat daar niet bij. In 5 zijn er wel opmaakstijlen. En staat resultaat er wel bij.

Ik heb er een bugmelding voor gemaakt.

Het lijkt erop dat bij het maken van een nieuwe, leuke set stijlen, die twee zijn verwijderd.

https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=133812

Top dank! Misschien mogelijkheid om het bij opties in te kunnen stellen of totalen en/subtotalen geaccentueerd wilt zien.