Tekst-afbreking op pagina's

Hoi,
LibreOffice breekt op mijn pagina’s teksten af. Als een zin lang is, plaatst het programma deze op de volgende pagina, terwijl ik graag zou willen dat van een lange zin, de eerste regel bijvoorbeeld nog onderaan de pagina verschijnt en de rest dan op de volgende pagina komt. Is dit ergens misschien in te stellen? Het leidt namelijk tot witvlakken die ik niet mooi vind.

Ik bedoel dus dat als er nog ruimte is voor b.v. 1 regel en een zin uit 2 regels bestaat, deze zin compleet naar de volgende pagina gaat. Dit terwijl ik die ene regel dan gewoon onderaan wil hebben en de 2e op de nieuwe pagina.

Misschien is er een oplossing en dan zou ik die graag horen.

Ga naar Opmaak > Alinea en dan naar het tabblad Tekstverloop. Onder Opties vind je de instellingen die dat veroorzaken. Zet daar de opties naar behoefte aan of uit.

Ik heb dat geprobeerd, maar het maakt het erger of blijft hetzelfde.

Dat is raar. Het uitzetten van weduwe en wezencontrole zou dit op moeten lossen. Ik heb het even uitgeprobeerd en bij mij lukt het wel. Let wel even op dat je op de juiste plek/alinea dit wijzigt.

Bedankt voor de extra uitleg, het is nu gelukt :slight_smile: Het lukte niet omdat er een index tussen stond en ik het fout deed, want ik had niet door dat ik ze ook helemaal kon uitschakelen. Ik heb nu de tekst geselecteerd, zonder de index en nu is het prima. Hartelijk dank voor deze goede tip.