Ask Your Question
0

PDF image insertion not working in Writer

asked 2017-07-11 15:40:29 +0100

ChipsDad gravatar image

In LO 5.3.2 insertion of PDF images into a large document (3+ MB) would seem to work. But after saving, closing, and reopening the doucment, the image boxes were there but empty. They also did not appear on printing.

I just now upgraded to 5.3.4. These images now appear as solid black boxes.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-07-11 17:07:49 +0100

ChipsDad gravatar image

updated 2017-07-11 22:43:24 +0100

It appears that the black box problem, and perhaps the disappearing problem, may be related to my saving the PDF images in Acrobat as reduced sized files [added: not so; see below]. In the first of two documents, the images appeared correctly using LO 5.3.4 when I used files saved as PDF/X-1A:2001, although the large LO file became much larger (almost 22 MB).

However, in the second similar document, but with more large images, all PDF/X images were no longer in the document after I saved and reopened the file, just the empty image boxes. I suspected a file size problem. [added: This document is 392 pages long, with two small CMYK PDF images on the first two pages and four large images toward the end. No problem with the first two images (I can save and reopen and those two images are there). The problem occurs after I add the four images. I tried adding them as grayscale .png. The two PDF images were not saved after I saved and reopened; the four .png images were saved. If I change the two PDFs to greyscale .pngs, they are saved properly. The grayscale images were about 1/4 the file size of their PDF versions.]

I'm running Mac OS 10.11.6 (El Capitan).

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-07-11 15:40:29 +0100

Seen: 219 times

Last updated: Jul 11 '17