Ask Your Question
0

3.5 shows Avery file labels as a single column not 2, can it be fixed? [closed]

asked 2012-02-19 17:29:50 +0100

leon244 gravatar image

updated 2015-10-15 04:54:39 +0100

Alex Kemp gravatar image

Using the template for labels in prior versions of libreoffice would display Avery labels in 2 columns. With the installation of 3.5 I get a single column on a page. Is this a bug? Is there a workaround?

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2015-10-15 04:54:59.500877

Comments

it would help to write which of the many Avery label definitions you are using/which one is showing the problems. From a quick browsing through the available ones and picking some at random, I cannot see any problem with it.

cloph gravatar imagecloph ( 2012-02-19 23:08:35 +0100 )edit

Thank you. I am using Linux as an OS. The labels are Avery Letter Size and I see it with 5260 Address Labels, 5266 Assorted file folder, 5166 file folder, and 5366. I have not tested others. It occurs when I choose New-> Labels->New document

leon244 gravatar imageleon244 ( 2012-02-20 02:38:53 +0100 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2012-02-20 16:24:45 +0100

cloph gravatar image

Ah, I can reproduce it with 5166 & 5266 & 5366 ones, (but not with 5260 - that is 3x10 and opens as such). However changing the layout to two columns very likely will not use the correct positioning (or only by pure luck)

Very likely a bug in the label definition files - the created text-frames have a right margin that prevents them from being placed next to the first row. As a workaround, after creating the document, go to Format|Page and increase the page width - that should allow the frames to be correctly positioned.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you. that does work, and so does reformatting the page to 2 columns. Both solve the problem. Not sure what the problem with the definition files is. Would this need to be reported as a bug?

leon244 gravatar imageleon244 ( 2012-02-20 18:25:17 +0100 )edit
1

in general, the answer would be yes, please file a bug - but in this case it is already known and a fix was just committed (on the master branch, so not sure whether it will be backported to 3.5.x): https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=44516#c7 (the item with improved frame space handling)

cloph gravatar imagecloph ( 2012-02-20 22:21:55 +0100 )edit
0

answered 2012-02-20 02:41:31 +0100

leon244 gravatar image

I checked under page formatting and it appears that the page is set to 1 column. When set to 2 columns the problem appears to go away. Don't know why they start as 1 column. Leon

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2012-02-19 17:29:50 +0100

Seen: 1,147 times

Last updated: Feb 20 '12