Ask Your Question
0

Font doesn't show properly

asked 2017-12-14 00:53:59 +0200

Evil Overlord gravatar image

Windows 10, LO 5.4.3.2, spacejunk:xl font

I downloaded the following font: http://www.1001fonts.com/spacejunk-xl...

It installed fine, and works great in Word 2016. In LO Writer, however, it looks like a generic non-serif font. Italicized, however, it looks like a generic serif font.

In the font picker drop down preview, it shows an italicized non-serif font. In the drop-down itself, it looks like a non-italicized serif font.

What I get from all this is that LO is for some reason not recognizing the font, and substituting generic alternatives. I don't know why. Suggestions appreciated.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2017-12-14 11:08:37 +0200

KH gravatar image

updated 2017-12-14 11:09:00 +0200

The colon in the name is the problem.

LO uses a colon to separate the font name from feature switches used in Graphite and OpenType. Thus LO is looking for "spacejunk" instead of "spacejunk:XL", which obviously doesn't exist. This is what the italics in the font preview mean.

I removed the colon from the font name using FontForge and re-exported as TTF, and this fixed the problem. I'm using (K)ubuntu 16.04, but I suspect that the OS makes no difference.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks very much. I suspected that might be it, but my unskilled effort to edit the font files didn't fix it. I'll try FontForge.

Evil Overlord gravatar imageEvil Overlord ( 2017-12-20 17:30:21 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-12-14 00:53:59 +0200

Seen: 237 times

Last updated: Dec 14 '17