Ask Your Question
0

I have a table control where the data that I enter but do not allow me to go to a record that is not active within the table control

asked 2017-12-14 13:38:10 +0200

josefito gravatar image

updated 2017-12-15 19:15:26 +0200

I have libreoffice base + sqlite 3 and in a form I have a table control where the data that I enter but do not allow me to go to a record that is not active within the table control, why is this? and when I do the program breaks and I get out of libreoffice.C:\fakepath\Forms.pngC:\fakepath\tablas.png

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hello,

It appears there is something not set correctly in the form design. Would need a copy of the .odb, which form is the problem & description of table(s) involved. If this cannot be provided then a much more detailed explanation of this form is necessary to help resolve the problem.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2017-12-14 18:52:52 +0200 )edit

@josefito Please do NOT use an answer (it is for response to original question only) for a response. Instead use a comment to the answer you are responding to.

To add an attachment, edit your original question & use the paperclip icon on the toolbar. You cannot attach .zip files. Only need what was asked for in my last comment.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2017-12-15 15:41:35 +0200 )edit

I am working on a database FINCA.odb + sqlite3 obdc and when I perform control of tables (grid) within a forms it does not allow me to move freely within the control of tables and I exit the program, I do not know if I will have to make a macro or it will be because sqlite3 does not allow it, but in the consultations if I can move as I want and in the control of tables, why is this? The operating system is window xp and windows 10 SQLITE 3 ODBC

josefito gravatar imagejosefito ( 2017-12-15 19:17:39 +0200 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-12-15 22:34:03 +0200

Ratslinger gravatar image

Hello,

First, here is some info on SqLite setup with LO (actually AOO but works with LO) - click here.

Even after asking for the .odb and table information, you only provided info for one of the two tables and a form screen shot. This does me little good in looking at your specific problem. In order to proceed, I created my own tables & form and here I describe how you should have yours set.

First, make sure this setting is turned on. From the main .odb screen menu, select Edit->Database->Advanced Settings. On the Special Settings tab, make sure Replace named parameters with '?' is checked (sixth item from top):

image description

Next I have two tables: image descriptionimage description

The two tables are related using the ID in the HOUSEHOLD table in the HOUSEHOLDLINK field of the FAMILYMEMBERS table.

Next a form is created:

image description

The FAMILYMEMBERS table control is a sub form of the HOUSEHOLD table control form. Notice the 'master' & 'slave' link in the sub form properties.

Now with all in place, here is the resulting form:

image description

When the record in the HOUSEHOLD table control is selected the associated records in the sub form are displayed. The last row of each table control has a yellow * in the far left column. This indicated where NEW records may be entered.

If this answers your question please tick the ✔ (upper left area of answer). It helps others to know there was an accepted answer.

edit flag offensive delete link more

Comments

very, very thanks for your help

Today testing, I work well in openoffice 4.1.4 but not in libreoffice 5.4.4.2 Has not this been due?

Thanks again

josefito gravatar imagejosefito ( 2017-12-16 10:11:09 +0200 )edit

This worked for me in LO v5.4.x using Linux. Are you saying yours didn't work?

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2017-12-16 16:15:35 +0200 )edit

Yes, and with openoffice I can enter the control of tables without problems. If there was any way to pass the compressed file, I would send it to see it better Very thank you.

josefito gravatar imagejosefito ( 2017-12-20 12:41:18 +0200 )edit

Just edit your question and post a copy of your .odb file. This will give me something to look at. Use the 'paperclip' on the toolbar (menu in your question when you edit it) for this.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2017-12-20 15:44:07 +0200 )edit
0

answered 2017-12-15 08:49:04 +0200

josefito gravatar image

how do I upload the zip file

Thank you

edit flag offensive delete link more

Comments

This error is already fixed in version 6.0.0.2 Thanks for everything

josefito gravatar imagejosefito ( 2018-01-15 11:59:34 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-12-14 13:38:10 +0200

Seen: 514 times

Last updated: Dec 15 '17