Ask Your Question
0

Find command in Impress not working

asked 2018-01-12 01:52:22 +0100

asandl gravatar image

Hi, I am trying to use FIND command in Impress. It's not working. Has anyone else experienced this?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2018-01-12 02:41:07 +0100

librebel gravatar image

Hello @asandl,

If you press CTRL+F in Impress, or select the menu Edit : Find..., then the "Find" toolbar appears at the bottom of the window.

There you can enter directly the search term to be found.

If you want to use the Find & Replace dialog instead, then select the menu Edit : Find & Replace... ( CTRL+H ).

HTH, lib

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi Librebel -- that's what I'm doing. I am proceeding just as you indicated but nothing happens. If I type a word I know is in the document it does not find it. I tried using the Find command in Libre Writer and it works as expected. I'm perplexed!

asandl gravatar imageasandl ( 2018-01-12 19:28:55 +0100 )edit

ic @asandl, please see if it helps if you go to the Find & Replace dialog by pressing CTRL+H, then under Other Options make sure that all checkboxes there are Unchecked, then just perform a dummy search, then click the Close button.

librebel gravatar imagelibrebel ( 2018-01-12 19:45:14 +0100 )edit

Hi again LIbrebel -- all boxes are unchecked in the Find and Replace dialog. I tried that initially but it didn't work. But I do have an update to report: I have read previously that a corrupt User Profile can cause problems. One suggestion was to run LIbre in 'safe mode' to see if the error corrects itself. And now the strange part! I went into safe mode and was still not successful -- however after waiting about 5 minutes or so the 'find' function works perfectly well. Any thoughts?

asandl gravatar imageasandl ( 2018-01-12 21:36:34 +0100 )edit

Good job @asandl, my best guess is that it was solved by going into 'safe mode' and back into normal mode.

librebel gravatar imagelibrebel ( 2018-01-12 22:14:11 +0100 )edit

Just one more comment -- maybe I solved it. I am no Libre expert, but my working on this caused Libre to crash a couple of times. When this happens, Libre offers a hierarchy of options to change your user profile. I checked the option to remove extensions and restarted in normal mode. This appears to have fixed the problem because the 'Find' command appears to be working. Thanks very much for your help Librebel!

asandl gravatar imageasandl ( 2018-01-12 22:22:38 +0100 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2018-01-12 01:52:22 +0100

Seen: 8 times

Last updated: Jan 12