Base: using a list box in a form to send a result to another field

asked 2018-01-24 14:07:18 +0200

Julian Raxworthy gravatar image

I am making a teaching feedback form where I want to select a comment from a list box in a form and then have an associated value with that comment (the mark) to both display on the form and go into another field in the table associated with the form. I have created a table for the list box that has both a comment field (Quality_Comment) and its corresponding mark field next to it (Quality_Mark) next to it. The list box works fine, but how to use teh other value is my (probably pretty simple) problem.

I last did a database in FileMaker Pro in 1999, so I am running on that knowledge, so I would appreciate the help. I suspect I am using the incorrect terms. I would upload a screengrab but I doint have the requisite point (what are those?)

Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hello,

I am sorry but the description is not quite clear. Have given karma to allow you to post sample or screenshot. Also please add OS & LO version you are using.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2018-01-24 15:00:10 +0200 )edit

I have the same question. The "master-slave" relationship seems to imply that you have to have entered an "id" value (Julian's 'Quality_Mark') already, then the list box displays (via a highlight) the corresponding value. But I want to go the other direction; by clicking on a row in the list box, I want to set the value of the "id" field (with the corresponding id value to my selection) in the main form.

gregss gravatar imagegregss ( 2018-11-21 15:43:11 +0200 )edit

What I see instead is that the values to select from are displayed in the listbox just fine (after completing the wizard that came up when inserting the listbox), however, you can't click on any of them (or, clicking in the listbox doesn't do anything wherever you click). But if I enter the correct magic "id" number into the "id" field, the corresponding field in the list box is highlighted. Win10 Pro x64 v1809, LO 6.0.6.2 x64.

gregss gravatar imagegregss ( 2018-11-21 15:46:35 +0200 )edit

@gregss Please ask as a new question.

Also, it doesn't appear your interpretation of the question is correct. Make sure you explain what you are attempting and exactly what problem you are encountering.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2018-11-21 16:19:18 +0200 )edit

Thanks @Ratslinger, I discovered my error was to change (add a column to) one of the tables involved in the listbox after having created the listbox. Deleting it and recreating it again fixed the issue.

gregss gravatar imagegregss ( 2018-12-16 07:49:13 +0200 )edit