Ask Your Question
1

calc crash when i try to type a formula [closed]

asked 2013-03-18 14:53:49 +0200

hectorczelada gravatar image

updated 2015-09-12 04:55:58 +0200

Alex Kemp gravatar image

hi. i have windows8 and LO 4.01 fresh install.

when in any cell, i try to type: "=..", after the equal, lo crash, so i cant use calc

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-02-19 11:24:19.584584

Comments

Works fine in Win7 64bit.

horst gravatar imagehorst ( 2013-03-18 21:49:42 +0200 )edit

Works fine in Windows XP SP3 32bit Rus.

Timon gravatar imageTimon ( 2013-03-22 06:30:28 +0200 )edit

7 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2013-07-02 03:26:48 +0200

hectorczelada gravatar image

lo 4.0.4.2 still crash when i type "="

edit flag offensive delete link more

Comments

Same here.. SO linux. Just open calc, don't do anything (even select a cell) but type "=", don't hit enter or anything else, it simply crashes in half a second. Solved removing the libreoffice-extension-numbertext

DarioP gravatar imageDarioP ( 2013-07-29 11:55:05 +0200 )edit
1

answered 2014-02-23 02:42:59 +0200

Ruan gravatar image

I have a same problem. When I type a = sign on Calc, goes it to crash. This problem have it when I migrate from LO 3.6.7 to LO 4.0.6. I work on WinXP 32 bits. I search for this problem on google and its no privative to Windows, I have found this problem on Linux from version 3.6 to 4.2 On this link https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=72733 talk about a solution por LO 4.2.1, but this version is too recent for use, because I use on officework.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-03-19 10:57:35 +0200

qubit gravatar image

Hi @hectorczelada,

Does LO crash when you type the 2nd period, or do you have to hit the [Enter] key first?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-03-22 03:37:42 +0200

hector gravatar image

hi, it crash when i type the 2nd period.

i have uninstalled it and installed lo 3.65

whit 3.65 i have no troubles, so i will wait another version.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi @hector,

Thanks for letting us know that you resolved your issue. Sorry that we couldn't get 4.0.1 working for you. Are you on the mailing list so you'll know when a new version comes out?

qubit gravatar imagequbit ( 2013-03-22 03:47:07 +0200 )edit
0

answered 2013-07-04 07:23:51 +0200

qubit gravatar image

Hi @hectorczelada,

Sorry to hear that you're still experiencing the same problem. I'm still not sure if a bug has been filed against this issue yet -- have you searched in Bugzilla yet? If you can't find an existing bug, please file a bug and provide a list of steps that can reproduce your problem. The QA Team will be happy to help you track down this issue!

Please post a link to any bugs you file in a comment below using the format "fdo#123456".

Thanks!

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-05-13 13:49:35 +0200

DarioP gravatar image

updated 2013-05-13 13:51:01 +0200

This is the heaviest bug I've ever seen on my life!!

just open Calc, hit "=" on the keyboard and it crashes. May this be related to a local setting of something? Maybe a special character in formulas which is used even somewhere else?

I don't know when it appeared but in the 4.0.2 is still present.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi @DarioP,

Sounds like only a few people have been able to reproduce this issue. Perhaps there's something special about your particular OS install? We'd definitely like to track down what's going wrong here, so please file a bug and provide a list of steps that can reproduce your problem. The QA Team will be happy to help you track down this issue!

Please post a link to any bugs you file in a comment below using the format "fdo#123456".

Thanks!

qubit gravatar imagequbit ( 2013-05-13 21:56:37 +0200 )edit
1
DarioP gravatar imageDarioP ( 2013-07-29 12:07:14 +0200 )edit
0

answered 2013-05-13 15:47:10 +0200

m.a.riosv gravatar image

Have you tried to reset the user profile?

https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile

edit flag offensive delete link more

Comments

Unfortunately this doesn't help.

DarioP gravatar imageDarioP ( 2013-07-29 11:50:38 +0200 )edit

This solution helped in my case (Libre Office 4.1.4.2, Win7 x64)

Daimonion gravatar imageDaimonion ( 2014-02-11 10:40:58 +0200 )edit

Question Tools

Stats

Asked: 2013-03-18 14:53:49 +0200

Seen: 1,094 times

Last updated: Feb 23 '14