Ask Your Question
1

Impress often does not allow to save [closed]

asked 2013-04-25 16:30:47 +0100

ROSt52 gravatar image

updated 2015-10-30 20:55:23 +0100

Alex Kemp gravatar image

Recently I am getting in Impress often the error message

image description

and then all work done after the last save is lost. I observe that the screen starts to flicker and when I try to save by any possible method, I get above error message.

I cannot yet reproduce the error.

Any countermeasure is appreciated.

LibO 3.6.6,2 XP Prof / SP3

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by Alex Kemp
close date 2015-10-30 20:55:41.218428

Comments

What have you done recently with you computer?

jiero gravatar imagejiero ( 2013-04-26 07:08:52 +0100 )edit

Reinstalled dotNETFramework and updated XP. Problem occurs only in Impress

ROSt52 gravatar imageROSt52 ( 2013-04-26 09:17:37 +0100 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2013-04-26 00:21:19 +0100

carnendil gravatar image

A few thoughts:

  1. Check/set autorecovery: go to menu Tools | Options; click on Load/save and then General. Make sure "Save autorecovery data every" has a check-mark and set a desired time (e.g. 10 minutes).

    LibreOffice options - save autorecovery data

  2. See if there is a problem with the disc where you are trying to save (defragment, check disk, virus check, etc.).

  3. Observe if there is any common feature/content in your files that might point to the cause the error (eg. linked files/images/videos, if the files come originally from MSOffice, effects, size, etc.).

edit flag offensive delete link more

Comments

  • topic 1. and 2. done. No viruses .
  • topic 3. This is what I suspect but I have no leads yet. Currently I feel it could be a screen shot which I copied into the Impress file.
ROSt52 gravatar imageROSt52 ( 2013-04-26 09:18:34 +0100 )edit

@ROSt52. I've seen strange (or, at least, unexpected) behaviour when I simply copy and paste material in an Impress presentation (e.g., images that do not show while in presentation mode, even if in edit mode they're there). I would suggest save screenshots and images from other applications and then insert the image from file into the Impress file.

carnendil gravatar imagecarnendil ( 2013-04-29 18:53:14 +0100 )edit
1

@camendil - In about 2 weeks I have to work again on presentation I will continue to keep my eyes open for possible causes. Maybe we stay in touch here to get best possible information for a bug report and the guys who need to analyze and fix the bug.

ROSt52 gravatar imageROSt52 ( 2013-04-30 10:18:59 +0100 )edit

Question Tools

Stats

Asked: 2013-04-25 16:30:47 +0100

Seen: 581 times

Last updated: Apr 26 '13