Ask Your Question
0

i have problem witch utf8 libreoffice base, what did i do wrong ?

asked 2018-10-09 10:21:23 +0200

ganbatte gravatar image

sorry, i have bad English, but i try explain. i connect libreoffice base with mysql from ODBC pls see this pictures i have this problem, this character wrong image description and what i setting image description image description

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2018-10-10 00:08:03 +0200

Ratslinger gravatar image

Hello,

It appears to be an issue with the ODBC driver being used. Cannot give specific information as I do not have access to Windows. The MySQL ODBC package comes with two drivers - a w version for Unicode and an a version for Ansi. It is possible the wrong one is being used.

See 'Choosing Unicode or ANSI Driver' on this MySQL page -> Chapter 4 Connector/ODBC Installation

edit flag offensive delete link more

Comments

i found other decision. I use this guide jdbc instruction. But then i did it, I still same problem. I got same wrong character. But i edit on mysql server on linux how show this instruction. Now all work good.

ganbatte gravatar imageganbatte ( 2018-10-11 02:56:06 +0200 )edit

Glad you have it working. For JDBC connector you only need to add ?charSet=UTF-8 to the end of the Datasource URL string. I do this using Firebird server with JDBC connection.

Ratslinger gravatar imageRatslinger ( 2018-10-11 03:07:48 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-10-09 10:21:23 +0200

Seen: 52 times

Last updated: Oct 10 '18