Ask Your Question
0

Impress: weird artefacts with arrows at slideshow

asked 2018-10-10 10:50:38 +0100

updated 2018-10-10 12:19:31 +0100

When in a slide I have an arrow pointing to text, and the items appear together by animation, then the text shows artefacts in the form of black horizontal lines, like this:

black-line artefacts

Is this an actual bug, or am I messing up with something?

EDIT: Happening with various systems (Xubuntu 16.04, Xubuntu 18.04, Ubuntu 18.04) on different machines, since version 5 at least (maybe even earlier).

EDIT2: Here's what I see in Tools > Options > LibreOffice > View

image description

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2018-10-10 11:52:24 +0100

ebot gravatar image

Have you ever looked, if you openGL is turned on?

In the menu Extras>Options>View. Remember the settings and test the settings in "Graphics Output", especially in OpenGL.

See also:

https://www.libreoffice.org/download/...

https://wiki.documentfoundation.org/O...

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you for the input. I added the available options in the open post. There's no specific OpenGL setting, but there are two about anti-aliasing and hardware acceleration. I experimented with those, but to no avail.

stefanobellelli gravatar imagestefanobellelli ( 2018-10-10 12:19:19 +0100 )edit

I'm sorry, the information was for Windows.

ebot gravatar imageebot ( 2018-10-10 13:31:32 +0100 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-10-10 10:50:38 +0100

Seen: 23 times

Last updated: Oct 10