Ask Your Question
0

LibreOffice won't start [closed]

asked 2013-08-14 01:11:17 +0200

Christopher W. Johnson gravatar image

updated 2015-08-28 14:18:44 +0200

Alex Kemp gravatar image

OS: Windows 7

Installation Directory: E:\Programs\LibreOffice 4

I upgraded LibreOffice to 4.0.x (It had been 3.x) and now whenever I try to run any of the programs (including soffice.exe) I see the splash screen and then nothing else. There is no sign of LibreOffice in the task manager. I uninstalled LibreOffice 4, downloaded LibreOffice 3.6.7, (which was roughly the version I had before, can't remember it exactly), and 3.6.7 wouldn't work anymore either. All of this was with installing the entire suite.

Then I uninstalled LibreOffice 3.6.7 and installed OpenOffice 4. That wouldn't run either. I uninstalled that and installed LibreOffice 4.1 so I could be troubleshooting with the latest and greatest.

What could be the problem, and is there any way to get some sort of error log?

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by Alex Kemp
close date 2015-11-09 09:24:58.665865

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2013-08-14 02:52:53 +0200

m.a.riosv gravatar image

Try resetting the user profile:

https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you. I've deleted the entire %AppData%\LibreOffice\4 folder and the program still won't start. After reading the linked page I tried just deleting the user folder and still no success.

Christopher W. Johnson gravatar imageChristopher W. Johnson ( 2013-08-14 03:23:03 +0200 )edit

Do you run the install .msi with administrator rights?

m.a.riosv gravatar imagem.a.riosv ( 2013-08-14 03:57:37 +0200 )edit

Since I trust LibreOffice I tried that and still can't run any of the installed programs.

For the record, no msi should require you to run it as administrator. That is giving the installer a blank check and then we're back to the Windows 95 era of insecurity. When I run the LibreOffice installer normally, UAC prompts me as it should, and the program says the installation was successful. If I were hitting an authorization wall, the installer is not reporting it and that would be a bug.

Christopher W. Johnson gravatar imageChristopher W. Johnson ( 2013-08-16 20:01:16 +0200 )edit
0

answered 2013-09-20 17:08:29 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Hi,

I have same problem (just LibreOffice 4.1 is first version I have ever tried). Can someone help?

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-08-14 01:11:17 +0200

Seen: 7,141 times

Last updated: Sep 20 '13