Ask Your Question
1

Sum negative numbers with decimal

asked 2020-08-13 15:34:08 +0200

f8976ssd90fs gravatar image

updated 2020-08-13 15:52:33 +0200

LibreOffice 6.4.4.2 (Build ID: 1:6.4.4-0ubuntu0.20.04.1) on Pop_OS 20.04 LTS (Ubuntu based distro)

Hello, I'm trying to sum 2 negative numbers, example:

=-5-8

It works when they're integer numbers.

But if I try to sum negative numbers with decimal places, example:

=-10-8,5

it gives me an Err:509

image description

I also tried using a period instead of a comma, example:

=-10-8.5

but then it gives me:

NAME?

image description

My country is Brazil, so we use commas as decimals separators and periods for thousand separator (it's the opposite of united states), my Locale settings is like this:

image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Tried several LibreOffice versions (6.2.8.2, 6.3.6.2, 6.4.6.2, 7.0.0.3 on openSUSE 15.2 using TDF packages) and can't reproduce your issue:


Which is your LibreOffice version and your operating system?

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-08-13 15:48:28 +0200 )edit

Oh sorry, I forgot this information, I'm on LibreOffice 6.4.4.2 (Build ID: 1:6.4.4-0ubuntu0.20.04.1) on Pop_OS 20.04 LTS (Ubuntu based distro)

f8976ssd90fs gravatar imagef8976ssd90fs ( 2020-08-13 15:50:47 +0200 )edit

Did you ever completely reinstall your LibreOffice version (There are many reports on very strange behavior of LibreOffice in initial installations on Ubuntu based systems)?

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-08-13 15:59:43 +0200 )edit
1

It doesn't look like there is anything wrong with the formula. Did you try starting with a new Calc spreadsheet and then copying and pasting your example into the formula bar? Maybe there is a different character such as em dash instead of hyphen.

Jim K gravatar imageJim K ( 2020-08-13 16:00:06 +0200 )edit

I also ride an Englis (in my case UK) interface though being a German in Germany (comma locale).
I tried a bit with V7.0.0.3(release) with German locale and Brazilian locale, too, and cannot confirm the issue.
What's your version of LibO, what OS are you running?
User profile corruption?

Lupp gravatar imageLupp ( 2020-08-13 16:04:27 +0200 )edit

Thanks everyone for the suggestions, I reinstalled LibreOffice and it started to work, probably some corrupted file/settings

f8976ssd90fs gravatar imagef8976ssd90fs ( 2020-08-13 16:08:30 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2020-08-13 16:08:13 +0200

f8976ssd90fs gravatar image

Thanks everyone for the suggestions, I reinstalled LibreOffice and it started to work, probably some corrupted file/settings

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2020-08-13 15:34:08 +0200

Seen: 147 times

Last updated: Aug 13 '20