Ask Your Question
1

Hyperlink is missing for TOC entries based on inserted index entries [closed]

asked 2014-01-04 22:09:40 +0200

harkunglo gravatar image

updated 2016-02-18 10:51:42 +0200

Alex Kemp gravatar image

Hi

I've created a table of content in a Writer document. I added some extra entries manually (select text and the select in the menu Insert > Indexes & Tables > Entry...). The manually added entries are missing the hyperlink function. Nothing happens when I ctrl + click on an entry. The other entries created from the Heading 1,2,3.. are active. How can I activate ctrl + click to jump to the relevant section in the document for the extra entries?

LO v4.1.4 Windows 7 64bit

Many thanks!

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-02-18 10:52:13.778245

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-01-05 01:31:48 +0200

oweng gravatar image

I added some extra entries manually (select text and the select in the menu Insert > Indexes & Tables > Entry...) The manually added entries are missing the hyperlink function.

It appears to be an as-yet unimplemented function. Presumably you used:

  1. Highlight text somewhere in document.
  2. Insert > Indexes and Tables > Entry... > Index of "Table of Contents" > click Insert.
  3. Right-click on ToC > Update Index/Table.

The entry is added as expected, but does not include any hyperlink capability. Right-click on the ToC > Edit Index/Table > Index/Table tab > Create from section > the Index marks option is what pulls in these entries, however the resultant XML:

 <text:p text:style-name="P8">Highlighted text<text:tab/>3</text:p>

... is missing the hyperlink definition present in a typical ToC outline / style entry:

 <text:p text:style-name="P9">
      <text:a xlink:type="simple" xlink:href="#__RefHeading__117_1035361803" text:style-name="Index_20_Link" text:visited-style-name="Index_20_Link">2.1.Heading 7<text:tab/>3</text:a>
 </text:p>

I can't find an open bug for this issue, so please feel free to raise a bug and include as much detail as possible. Be sure to mark your bug as an enhancement and report a link back here to any bug raised using the format "fdo#123456". For reference, fdo#37608 and fdo#71385 are related enhancement requests to get hyperlink functionality implemented for list of tables and alphabetic indexes, respectively.

edit flag offensive delete link more

Comments

Bug reported as suggested by oweng: fdo#73295

harkunglo gravatar imageharkunglo ( 2014-01-05 06:14:50 +0200 )edit

Thanks. Confirmed and example added.

oweng gravatar imageoweng ( 2014-01-05 21:58:26 +0200 )edit

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2014-01-04 22:09:40 +0200

Seen: 922 times

Last updated: Jan 05 '14