We will be migrating from Ask to Discourse on the first week of August, read the details here

Ask Your Question
0

Libra office impress

asked 2021-01-08 15:39:39 +0200

Gerrytrombone gravatar image

jpeg images saved in libra office impress to a file in one drive are randomly lost

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

libra office

The software is named "LibreOffice"

Opaque gravatar imageOpaque ( 2021-01-08 15:47:33 +0200 )edit

Always save in native format .odp.

Are the images there but hidden by other objects? Maybe the z order changed if saved to a different format.

Were the jpg images linked and not embedded? Changing location would break the link

What do you see where the images were?

Earnest Al gravatar imageEarnest Al ( 2021-01-09 00:36:21 +0200 )edit

Where is the file and where are the images? it's not clear if you embed images in link them. Check page 6 here: https://documentation.libreoffice.org...

Przemo gravatar imagePrzemo ( 2021-03-01 15:19:21 +0200 )edit
1

We may not like it, but LibraOffice exist.

https://www.microsoft.com/en-us/p/lib...

LeroyG gravatar imageLeroyG ( 2021-03-01 19:34:39 +0200 )edit

They even sell LibreOffice for a tenner: https://www.microsoft.com/en-ie/p/lib... Hilarious...

Przemo gravatar imagePrzemo ( 2021-03-01 19:55:49 +0200 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2021-02-28 14:40:05 +0200

I've just encountered the same or a similar problem. I've been inserting jpg images and all was fine over last few days and, initially, this morning. Then I left the PC for a while and when I came back many, but not all, the images had been replaced by boxes of the same size as the missing images. In the top left corner of each box is a small icon (looks like a mountain range + sun in sky). To the right of each icon are 3 dots. I have re-inserted a couple of the lost images and then saved the Impress file. Then I tried deleting the original image file from the folder from where I had inserted it. When I re-opened the Impress file the image was still present, so it seems that the file is not linking to anything outside of itself. Is there anything I am missing or doing wrong? Regards Mike

edit flag offensive delete link more

Comments

Please post it as comment to the original question, not as an answer

Przemo gravatar imagePrzemo ( 2021-03-01 15:11:13 +0200 )edit
0

answered 2021-03-01 15:15:08 +0200

Przemo gravatar image

updated 2021-03-01 19:56:56 +0200

Most likely it's OneDrive problem not LO problem. Also if you use Libr_A_Office, I hope MS provides support for it.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2021-01-08 15:39:39 +0200

Seen: 71 times

Last updated: Mar 01