Ask Your Question
0

help! base select tool not remembering choice [closed]

asked 2014-09-02 18:34:06 +0200

Do not know gravatar image

when I lasoo fields with select tool in base, though I see the marching ants as soon as I let go left mouse button the arrow is replaced by Capital I no green dots appear! Have I missed some setting, or is base faulty?

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-03-03 22:31:11.138935

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-09-19 22:35:16 +0200

Do not know gravatar image

The answer is choosing the correct toolbar helps. I was being a newbie selecting the arrow from Form Design instead of Form Controls! Once i realised my mistake it works fine.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-09-03 01:26:59 +0200

w_whalley gravatar image

I guess that you might be trying to select a text box control while editing a form. If you include the box label in the select area, then both the label and the box are selected (green dots). If you only include the text box, then the select doesn't work (as you describe, a "capital I").

If you want to select just the box without the label try clicking on the box while holding down the Ctrl key (for Linux and Windows--not sure about Mac). In edit mode of course. Once selected, right-click inside the green arrows to open up the control dialog.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-09-02 18:34:06 +0200

Seen: 70 times

Last updated: Sep 19 '14