Ask Your Question
0

font embedding works unreliably? [closed]

asked 2014-10-09 14:36:50 +0200

mokrates gravatar image

updated 2016-03-04 20:05:03 +0200

Alex Kemp gravatar image

On Windows7 we had a writer document template (both .odt and .ott), which included the Windows font 'segoe ui light'. To use this template on Ubuntu, I tried to enable font embedding in the document, and it grew from 400k to 8.8M. I looked into the Zip-Contents and lo! there were fonts embedded. There even were fonts embedded, that really were missing on my Ubuntu, like 'segoe ui'. But the font 'segoe ui light' was missing. i.e. not all used fonts were embedded.

My Question: Is this a Bug or Couldn't the font be embedded due to some mysterical DRM information in the .ttf? If so: LO should warn about this.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-03-04 20:05:19.983782

Comments

Which LibO version are you using?

ROSt52 gravatar imageROSt52 ( 2014-10-10 04:33:31 +0200 )edit

The windows-version which didn't include the font was 4.2 or 4.3.something. I am not sure. I will come back and answer that, as soon as I know.

mokrates gravatar imagemokrates ( 2014-10-10 14:36:30 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-10-10 12:51:45 +0200

oweng gravatar image

Bug fdo#83675 has been reported for this behaviour, however there are several different aspects, relating to what should be embedded and when.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-10-09 14:36:50 +0200

Seen: 92 times

Last updated: Oct 10 '14