Ask Your Question
0

Dictionairies don't work in Calc [closed]

asked 2014-11-24 13:23:00 +0200

ROSt52 gravatar image

updated 2015-08-29 20:29:34 +0200

Alex Kemp gravatar image

LibO 4.3.4.1 on XP

GUI is English (US). My default language is English (US) additional languages and dictionaries are installed for German, Japanese and Dutch. Opening Tools > Manage extensions show that the dictionaries are installed.

In Writer dictionaries. language selections work perfectly fine.

In Calc I the get red wavy lines beneath misspelled English words. When I right click on these words the context menu does not show any correct version(s) in a file created originally in a maybe 4.0 or version of LibO. In a file created in v 4.3.4.1 right clicking on the misspelled word shows potentially correct words in English, but not in German or Dutch.

In non of the files I can set the language to English, Japanese, German or Dutch. Opening Tools > Languages shows me only a selection between Hangul/Hanja conversion (=Korean) and Chinese conversion. Non of these languages is installed.

Do I miss a setting or do we have a bug?

Thanks in advance for your help.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-03-06 17:34:01.555007

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-11-26 17:19:34 +0200

horst gravatar image

updated 2014-11-26 17:31:18 +0200

I did'nt find a bug related to your question. But I also have some weird behavior in Calc. The red wiggly line do NOT appear even with misspelled words. If I run a full spellcheck then they show up. May be there is a bug in there.

EDIT: Works fine with a virgin user profile.

edit flag offensive delete link more

Comments

@horst - Thanks. I solved a part of the problem and shorted start-up time of LibO all lot. Nice side effect. What remains is that I 1.) cannot select any other language the way I can do in Writer and 2.) still get the selection between Hangul/Hanja conversion (=Korean) and Chinese conversion with non of these languages installed. --- Is this one now a bug???

ROSt52 gravatar imageROSt52 ( 2014-11-28 08:06:07 +0200 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-11-24 13:23:00 +0200

Seen: 74 times

Last updated: Nov 26 '14