Ask Your Question
0

soffice.bin at 44% cpu under Debian 6.0, peaking at 99%

asked 2015-06-02 06:29:16 +0200

Alex Kemp gravatar image

updated 2015-08-24 18:14:57 +0200

Just a cursor inside a 500 page document is causing 30-44% cpu, peaking at 99%; 3% mem (150MB) (figures obtained using top).

Restarting LO drops the usage by half (I picked that up here). This is an old problem from way back, but it seems that the problem continues.

I've marked it for 'writer' as no other modules have been tested.

Brand new install, new profile, new OS.

Debian, LO-4.4.3.2

:~$ uname -a
Linux AVLinux 3.12.19avl2-pae #4 SMP PREEMPT Mon Jun 16 22:55:48 EDT 2014 i686 GNU/Linux
edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-06-05 00:45:32 +0200

Alex Kemp gravatar image

It looks like this may be due to lousy coding, as a good many other questions are indicating similar behaviour. Here are two recent ones (there are lots more; search for 'not responding' as one example):-

  1. Ubuntu Desktop 14: http://ask.libreoffice.org/en/question/50932/freeze-with-100-cpu-after-opening-documents-via-api/
  2. Windows 7 (and others saying 'me too'): http://ask.libreoffice.org/en/question/51358/libre-office-43-shows-not-responding-windows764/
edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-06-26 10:39:39 +0200

urbanhusky gravatar image

There is a very old memory leak in OO/LO when starting it in headless mode - could this be related?

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-06-02 06:29:16 +0200

Seen: 652 times

Last updated: Jun 26 '15