Ask Your Question
0

My UI is bugged

asked 2015-09-15 15:48:28 +0200

misteraddy gravatar image

updated 2015-09-16 20:23:24 +0200

Alex Kemp gravatar image

Running LibreOffice on Ubuntu Gnome and all of the windows started looking like this a couple of weeks ago.

http://imgur.com/fiRbDH7

The black background makes it basically unusable. I've tried changing my desktop theme and even removed and reinstalled the whole LibreOffice package to no avail.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

What version LO? Have you tried rolling up to 5.1 or back to 4.5? Do you have any unusual View or Personalization settings under Tools--> Options? High Contrast scheme? Was it a distribution upgrade that changed it

doug gravatar imagedoug ( 2015-09-16 19:28:39 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-09-16 20:22:45 +0200

Alex Kemp gravatar image

updated 2015-09-16 23:22:52 +0200

The first thing to do with weirdness like this is to rename your Profile:

Restore a Default Profile

I would suggest that you Restore a Default Profile as the very first action (the actions below are easily reversible).

Note that when you uninstall LO/OO it does NOT uninstall/delete the profile.

The profile contains a user's setup.

"If you notice any strange behaviour on LibreOffice, or simply it fails to start, the first thing to try is to reset the user profile."

  1. Shut down LO/OO (also quickstarter)
  2. Find your profile
  3. Rename the dir
  4. Restart LO and/or Quickstarter
    (on restart, LO will re-create the Profile directory + contents, using full defaults)

If this helps then please tick the answer (✔)

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-09-15 15:47:48 +0200

Seen: 96 times

Last updated: Sep 16 '15