Ask Your Question
1

base macro beep function

asked 2016-07-28 05:59:29 +0200

jvglynnjr gravatar image

I'm trying to use the built-in function Beep in a Base macro, but it doesn't seem to do anything.

Sound works otherwise on the system (ubuntu 16.04)

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2016-07-28 09:41:53 +0200

Regina gravatar image

updated 2016-07-28 15:00:53 +0200

Beep does not generate a real sound, but a system dependent small audio notification. For me, on Windows 7, it is one gently "ping". Perhaps you need to configure your OS to produce such sound. It is likely somewhere in the accessibility settings, but I'm not familiar with Ubuntu to help you there. I searched in Kubuntu, but I do not find a setting to activate such system notification. Perhaps you ask on a Ubuntu forum whether this is a problem in LibreOffice or in Ubuntu?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2018-06-13 10:57:50 +0200

EasyTrieve gravatar image

If GNU/Linux:

Try opening the GNOME ALSA Mixer (install if necessary), and under the tab for your sound driver> Beep column> check or uncheck the Mute box and also possibly set the beep volume.

(You might have to first enable the Beep column with Menu> Edit> Sound Card Properties.)


My Linux sound was working (i.e. music and videos would play), but beep was not working in LibreOffice macros, and also it was not beeping from the terminal with an echo -e '\a' command.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-07-28 05:59:29 +0200

Seen: 199 times

Last updated: Jun 13