Ask Your Question

Luddite Savant's profile - activity

2020-11-16 16:22:19 +0200 received badge  Famous Question (source)
2020-10-30 14:51:51 +0200 marked best answer paste special formula not pasting as number only text

I'm trying to work with some financial data in Libreoffice (v4.2.8.2) but am running into some issues in how it handles text/number cells. I have cells, formatted as number, which contains USD after the numbers so to strip that out I use the formula =LEFT(A1, 5).

This produces the figures I want to manipulate, but the cell is a formula so I paste only/paste special as number, but the cell I paste into remains empty. The only way I'm able to get anything to appear is by pasting as text, which then gives me the annoying apostrophe before the numbers that I have to remove before I can manipulate the numbers.

I know how to do the find/replace solution to get rid of the apostrophe but what I want to do is to find a way to be able to paste the output of my formula as a number, so I can then do calculations with it direct.

If it helps the original data I'm using is imported from .csv but is Unicode (UFT-8). I've tried with & without 'Detect Special Numbers' and have used both UK & USA English as the language. I've checked that all the cells I'm dealing with are formatted as numbers but it doesn't make any difference. I can paste a number as a number but it won't paste the output of a formula as a number.

I'm sure someone must have come across this before, and it's likely a novice mistake in my settings but I've not managed to figure out how to fix it & be able to paste the output of my formula as a number. I'd appreciate any help you can give.

Thanks

2020-10-05 05:24:45 +0200 received badge  Student (source)
2020-10-05 05:24:40 +0200 marked best answer Can't post question ? tag issue

Hi, I'm trying to post a question but every time I go through the not a robot routine (get the tick, I'm real) and click 'ask your question; it takes me back to the top of the 'Please ask your question here' page. All boxes are green except the Tags box which has in red text

please use letters, numbers and characters "-+.#"

I've selected relevant tags - draw, .pdf and cmyk and have tried separating them with +, with , or just with spaces but the question never posts & I don't know why.

Other factor to mention, I have uploaded a screen print to my question, I'm hoping that's not the reason it won't post and there's nothing highlighting it as an issue but thought I'd mention.

2020-01-17 17:53:46 +0200 received badge  Notable Question (source)
2019-06-21 21:09:30 +0200 received badge  Famous Question (source)
2018-11-27 20:17:48 +0200 commented answer CMYK colour list not available help info inaccurate

Thanks, will give that a try

2018-11-27 20:17:09 +0200 commented answer CMYK colour list not available help info inaccurate

Thanks, will read through the links. I managed to find something from libre office design team too (https://design.blog

2018-11-27 19:25:54 +0200 received badge  Notable Question (source)
2018-11-27 16:49:22 +0200 received badge  Popular Question (source)
2018-11-27 16:49:16 +0200 answered a question CMYK colour list not available help info inaccurate

I've managed to find where the .soc files (colour list files) are stored (/usr/lib/libreoffice/share/palette) but there'

2018-11-27 16:48:35 +0200 commented answer CMYK colour list not available help info inaccurate

I've managed to find where the .soc files (colour list files) are stored (/usr/lib/libreoffice/share/palette) but there

2018-11-27 15:21:38 +0200 commented question Can't post question ? tag issue

The .pdf tag is the issue. When I go to re-tag the question and add .pdf it won't let me. Is this a system issue that n

2018-11-27 15:19:09 +0200 commented answer CMYK colour list not available help info inaccurate

I checked the Palette dropdown, these are the options here (https://imgur.com/dKkHEEO) CMYK isn't on the list, only cust

2018-11-27 15:15:48 +0200 received badge  Popular Question (source)
2018-11-27 13:51:08 +0200 commented question Can't post question ? tag issue

Hmm, So it looks like I can get it to post if I change the tags removing .pdf and replacing it with color-list and also

2018-11-27 13:21:56 +0200 asked a question Can't post question ? tag issue

Can't post question ? tag issue Hi, I'm trying to post a question but every time I go through the not a robot routine (g

2018-11-27 13:03:11 +0200 received badge  Famous Question (source)
2018-03-15 00:48:36 +0200 received badge  Notable Question (source)
2018-02-16 10:33:21 +0200 received badge  Popular Question (source)
2018-02-15 21:28:29 +0200 commented answer paste special formula not pasting as number only text

Thanks Mike, I can't see Calculate or Formula to Value in the Data menu (or any others) so will have continue copy/pasti

2018-02-15 16:34:10 +0200 edited question paste special formula not pasting as number only text

paste special formula not pasting as number only text I'm trying to work with some financial data in Libreoffice (v4.2.8

2018-02-15 16:32:35 +0200 asked a question paste special formula not pasting as number only text

paste special formula not pasting as number only text I'm trying to work with some financial data in Libreoffice (v4.2.8