질문하기

the_watchmann's profile - activity

2020-10-28 01:21:47 +0100 으뜸 답변으로 표시됨 ambiguous column name

Libreoffice 5.4 (not the distro version) Linux Mint 17.3 64BIT When trying to access a report I am getting the following reply. org.libreoffice.report.ReportExecutionException: [unixODBC][SQLite]ambiguous column name: SALES (1) org.libreoffice.report.ReportExecutionException: [unixODBC][SQLite]ambiguous column name: SALES (1) at org.libreoffice.report.pentaho.PentahoReportJob.execute(PentahoReportJob.java:350) at org.libreoffice.report.pentaho.SOReportJobFactory$_SOReportJobFactory.execute(SOReportJobFactory.java:217) Caused by: org.jfree.report.ReportDataFactoryException: [unixODBC][SQLite]ambiguous column name: SALES (1) at org.libreoffice.report.pentaho.StarReportDataFactory.queryData(StarReportDataFactory.java:68) at org.jfree.report.data.CachingReportDataFactory.queryData(Unknown Source) at org.jfree.report.data.ReportDataRow.createDataRow(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.DefaultFlowController.performQuery(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.layoutprocessor.ReportLayoutController.startData(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.layoutprocessor.ElementLayoutController.startElement(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.layoutprocessor.ElementLayoutController.advance(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.AbstractReportProcessor.processReportRun(Unknown Source) at org.jfree.report.flow.SinglePassReportProcessor.processReport(Unknown Source) at org.libreoffice.report.pentaho.PentahoReportJob.execute(PentahoReportJob.java:338) ... 1 more Not sure if its related to SQLITE or to ODBC or Libreoffice report builder. I created this report with a previous version of LO and it worked perfectly until I upgraded the system to 64 bit and upgraded LO to 5.4. Any pointers on where I can look or what to look for? It looks like java to me... :-D

2019-11-21 14:19:34 +0100 받은 배지  주목할 만한 질문 (source)
2019-11-21 12:46:10 +0100 받은 배지  개근상
2019-11-20 16:34:48 +0100 받은 배지  인기있는 질문 (source)
2019-06-22 02:02:49 +0100 받은 배지  정리의 달인
2018-11-26 15:21:41 +0100 받은 배지  조력자 (source)
2018-11-26 15:21:33 +0100 코멘트달린 답변 LibreOffice hangs on startup

Perfect. That worked for me! Thanks!

2018-11-26 15:19:40 +0100 코멘트달린 답변 LibreOffice hangs on startup

Perfect. That worked for me!

2018-02-04 22:09:16 +0100 받은 배지  유명한 질문 (source)
2018-01-31 14:22:16 +0100 질문에 답변하였습니다 ambiguous column name

Thanks ratslinger. It was the sqliteodbc driver. once installed everything worked again. My apologies for the late reply

2017-09-16 22:34:14 +0100 받은 배지  주목할 만한 질문 (source)
2017-09-16 16:45:24 +0100 받은 배지  인기있는 질문 (source)
2017-09-16 09:56:43 +0100 질문하였습니다 ambiguous column name

ambiguous column name Libreoffice 5.4 (not the distro version) Linux Mint 17.3 64BIT When trying to access a report I am

2016-11-02 10:47:44 +0100 코멘트달린 답변 Send document via email doesn't work

Yep, same problem here with Linux Mint 17.3 and latest Thunderbird 45.4.0. Its erratic. Then it works and then, more often than not, no attachment and the T'Bird window refuses to add an attachment

2016-09-12 18:04:25 +0100 받은 배지  유명한 질문 (source)
2016-07-29 10:15:42 +0100 받은 배지  주목할 만한 질문 (source)
2016-06-02 15:02:57 +0100 질문에 댓글을 달았습니다 base crashes when opening sqlite db view

No, I'm trying to avoid Java at all costs. I've had so many problems with the embedded database that I would prefer not to have the number crunching machine running in the background. All I have read states that it should work, and it worked the first time I accessed it, thereafter LibreOffice crashed. I have just tried Open Office and I get the same result... Anyhow, I don't know enough but a JDBC connection to get it going... will it connect an SQLite database?

2016-05-31 15:38:35 +0100 받은 배지  인기있는 질문 (source)
2016-05-26 15:34:23 +0100 질문하였습니다 base crashes when opening sqlite db view

I have an ODBC connection to a sqlite db. For some or other reason, although base opens the database itself, when I try and access any of the tables, base just closes quietly/ crashes. I have done an integrity check via SqliteStudio and apparently there are no problems with the Sqlite db. I can also add/ amend etc to the tables via SqliteStudio, but need to use base to create reports. (This db was initially an embedded database within base, which I managed to "convert" and now have a need to recreate my old reports...) Is anyone else experiencing this issue? Is there a fix?

**OS: Linux Mint 17 & Libreoffice 5.0.5.2

2016-05-04 10:25:18 +0100 질문에 답변하였습니다 Database crashed!

Bud. Its not uncommon. I suppose you were using the built in database, HSQL? Its very rarely fixable. Believe me, I have tried on numerous occasions. Your base file is a zip file in reality and if you change the extension to zip you can sneek a peek at what is going on underneath and possibly save some of your data. Other than that, I don't think there is much you can do. (I hope I am wrong.) Try looking at ways of connecting base to SQLite or MySQL via ODBC. Another headache, but at least it will be more stable if succesfull.

2014-03-07 23:54:29 +0100 받은 배지  자기 주도 학습자 (source)
2014-03-07 23:54:29 +0100 받은 배지  선생님 (source)
2013-12-31 02:39:24 +0100 받은 배지  유명한 질문 (source)
2013-11-17 11:38:46 +0100 받은 배지  주목할 만한 질문 (source)
2013-11-16 12:09:56 +0100 질문에 답변하였습니다 Libreoffice Base cannot open reports

And I just solved my own dilemma... It seems there was something wrong with the Report Builder, or more accurately, I think the Report Builder is now integrated into LO4? I was looking up the error I got when I came across this answer:

"It means that at some point, an interface was changed to a class, but an implementer of the original interface was not modified and recompiled to accommodate this (incompatible) change." (This referring to the error received - ie java.lang.IncompatibleClassChangeError.) This got me to thinking that the only "old" reference would be the report builder...

The answer was to remove the Report Builder from the extension manager list. Once removed, I closed base. Reopened it and tried opening a few reports. Yep. It worked. I can now opn my reports in LO 4.1.2.3.

2013-11-16 10:57:57 +0100 질문에 댓글을 달았습니다 Libreoffice Base cannot open reports

Have tried rebuilding the db. Carried the script & data files over to a new database to see whether, if I created a new database in LO 4.1.3, it would generate a newly created report. Didn't happen. Cannot seem to find a specific bug for this either, but it seems a few users have had the same problem, though each seems to have solved it differently. So I guess its back to trusty old LO 3.4 with JRE 6 U22. Unfortunately according to my Base the current version is 4.1.2.3... I've just tested LO 4.1.2.3 on an older machine with Mint 9 (Gnome 2). Results are the same. Same argument, same result. No report.

2013-11-16 10:51:50 +0100 받은 배지  인기있는 질문 (source)
2013-11-14 09:59:10 +0100 질문에 댓글을 달았습니다 Is there a way to create Indexes that will actually speed up record searches in LibreOffice Base?

Is this not maybe related to Bug 51239. Look it up @ https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=51239 . I had a problem with LO 3.5 initially which got worse with 3.6 etc etc... Anyway, it seems to have been sorted out with LO 4.1.3, being slightly slower than LO 3.4 but not all that noticeable. Believe me, I have been working on a 40000 plus entry database, so I will notice if the speed of Base is affected.

2013-11-13 16:56:30 +0100 받은 배지  편집자 (source)
2013-11-13 16:35:22 +0100 질문하였습니다 Libreoffice Base cannot open reports

I have been using Libreoffice for years now (OOo before that). With the v4 of Libreoffice, all my reports in Base refuse to open and all I get is the following: "Document could not be opened - caught a java.lang.IncompatibleClassChangeError"

All my reports worked on previous versions. I have been glued to LO v3.4 as all other Base modules were WAAAYYYYY too slow to be efficient. With LO 4.1.3 this changed and even the HSQL problem is better addressed, however, now I cannot access my reports. I downloaded Open Office 4.0 (Please don't shoot me) and my reports still work on OOo, but inevitably my db crashes and I lose my data and I do not want to go that route too many times. Even LO 3.4 is more stable in that regard.

I updated my java to the latest version and this problem still persists. I have used JRE 1.6.0.22, then 1.7.0_25 and finally 1.7.0_45. None of these are from the distro, but rather downloaded from the oracle site.

Am running Linux Mint 15 KDE on a Lenovo G570 1.8Ghz Celeron Processor with 3GB Ram (Yep, still 32 bit version).

Any tips?

Regards

David