Als ik een foto die is bewerkt met PhotoDirector importeer in Writer zie ik alleen een zwart vlak. Hoe los ik dit op?

Het probleem doet zich niet voor met foto’s die niet met PhotoDirector bewerkt zijn. Het probleem doet zich ook niet voor als ik met PhotoDirector bewerkte foto’s importeer in Microsoft Word of Outlook Mail. Alleen de combinatie ‘foto bewerkt met PhotoDirector’ en ‘importeren in LibreOffice Writer’ werkt niet. PhotoDirector wordt meegeleverd bij Medion computers.

Graag meer informatie, zoals: in welke indeling de foto is opgeslagen, of dat je kopieert en in Writer plakt.

De foto is opgeslagen als JPG-bestand. Het maakt niet uit of ik de foto importeer via ‘kopiëren + plakken’, of via ‘Invoegen > Afbeelding… > Afbeelding invoegen > fotobestand selecteren > Openen’. In beide gevallen zie ik een zwart vlak verschijnen in mijn Writer-bestand.

Ik heb je genoeg karma gegeven om een voorbeeldbestand (JPG) te kunnen uploaden. Dan kan ik kijken of het reproduceerbaar is.

Daar maak ik graag gebruik van. Ik kan tevens een Writer-document uploaden waarin je het verschil kunt zien tussen een foto die bewerkt is met PhotoDirector (zwart vlak), en een foto die bewerkt is met een ander programma (wel goed). Maar eh… hoe doe ik dat uploaden? Ik zie nergens hoe ik dat moet doen.

Klik bij je vraag op Bewerken, dan is er bij de icoontjes boven één rechts naast de 101/010, en daarmee kun je bestanden uploaden. Je kunt je ook registreren op het Nederlandstalige forum van OpenOffice: http://forum.openoffice.org/nl/forum/index.php - de communicatie gaat daar een stuk makkelijker. Wel een fake versie van OpenOffice invoeren voor het onderschrift om door de registratie te komen (anti-spammaatregel).

Ik heb een voorbeeld van een met PhotoDirector bewerkte foto geuploaded: een JPG-bestand van 851 kB. Geïmporteerd in een Writer-document zie ik alleen een zwart vlak.

Ja, als ik dat bestand direct importeer, krijg ik ook een zwart vlak te zien. Maar als ik het open in Paint en dan opsla en het opnieuw opgeslagen bestand in Writer importeer, werkt het goed. Waarschijnlijk is dit een geval van een bug bij het opslaan door PhotoDirector of met het openen van JPG-bestanden met mogelijk extra features door Libre.

Ik denk dat je best een bugmelding kunt maken.
Misschien is het een minder voorkomende bijzonderheid in jpg’s, waar LibreOffice geen rekening mee houdt?
https://bugs.documentfoundation.org/enter_bug.cgi?product=LibreOffice&format=guided

De truc blijkt ook te werken ook als ik in plaats van Paint gebruik maak van Image Resizer.

Dat is voor mij een goede oplossing, omdat ik foto’s die ik importeer in Writer toch meestal eerst comprimeer, omdat ze anders onnodig groot zijn. Bedankt voor de moeite, Floris, ik kan me hiermee redden.

Mooi dat het geholpen heeft, wil je het antwoord nog als juist markeren? Dat doe je door op het vinkje te klikken.