automatisch datum bij keuze uit een keuzelijst.

Ik probeer erachter te komen hoe ik het voor elkaar krijg om automatisch een datum in een veld te laten plaatsen nadat ik op een keuze voltooid heb geklikt in het keuzemenu. Weet iemand hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden Mijn dank is groot voor de informatie.

groetjes skip

Hallo,

Uw vraag heeft wat meer duidelijkheid nodig.

Geef een voorbeeld of voeg zelfs een voorbeeldbestand toe aan uw vraag en beschrijf welk probleem u hebt.

Dat zou je met een macro moeten doen. Die macro kun je dan als gebeurtenis koppelen aan de keuze.

Ten eerste Enorm bedankt voor uw reactie, dat idee had ik al maar ik ben al heel wat uur bezig geweest met die macros. Maar in Libre Office vind ik dat echt een ramp. Ik heb ook echt spijt dat ik ben overgestapt vanaf Access want daar was het een stuk makkelijker mij om macro’s maken. En ik vind er ook veel te weinig informatie over. Er zouden ook basis macro’s te downloaden zijn maar dat kan ik ook al nergens vinden. Weet u toevallig of het mogelijk is om met Access macro’s te maken die ik als volgens kan importeren in libreoffice. Zodat ik alleen nog maar het formulier en subformulier hoef in te vullen. Dit geldt zowel voor mijn andere vraag die ik heb over automatische datum bij selecteren van een keuze in een keuzemenu. Dan zou ik het ook via een Macro kunnen doen.

Groetjes skip

Je denkt misschien dat LO Basic een ramp is, maar waarschijnlijk alleen omdat je het nog niet hebt geleerd.

Als LO alleen C ++ zou gebruiken en je wist het niet, zou je ook denken dat dat een ramp is.

Nee, u kunt geen code schrijven in Access en deze gebruiken in Base. Het beste dat kan worden aanbevolen, is Access2Base. Hier is alleen de link (Engels) die ik heb → Access2Base - It's about converting PEOPLE, not data

't Is misschien geen ramp, maar wel ingewikkelder dan in MsOffice. Uiteindelijk kun je er wel alles mee.

INeen zoekmachine typen: “LibreOffice Calc macro insert date” geeft vast nuttige aanwijzingen.

Geen antwoord op je vraag, maar Ctrl+; geeft datum en Ctrl+Shift+; geeft datum/tijd