Merhaba,
Libreoffice sütunlardaki ilk satırı başlık olarak algılamıyor. Filtreleme yaparken ilk satırı başlık olarak belirle diyorum. Sonra A-Z sıralaması yaptığımda ilk satırı yine başlık olarak algılamıyor, yerini değiştiriyor.
Bütün sütunların ilk satırlarını başlık olarak nasıl ayarlayabilirim.
Version 7.6+
Range contains row/column labels
Seçimdeki ilk satır veya sütunu sıralama yapılırken dikkate almaz. En alttaki Yön ayarları seçimine göre, bu onay kutusunun işlevi ve adı değişir.
Bu seçeneği işaretledim çalıştı.
Yukarıdaki çözüm 24.2.5.2 sürümünde çalışıyor.
A1’e “Takım” yazdım. A2’den itibaren aşağı doğru isimler yazdım. Data > Sort > menüsünden yukarıdaki çözüm uygulandığında “Takım” kelimesi A1’de kalarak alttaki isimler alfabetik olarak sıralandı.
bende de çalıştı
Acaba bu ayarı belge genelinde default seçili olarak ayarlayabilir miyiz
Tüm sütunlara Başlık ekleyin.
en:
Add Headers to all columns.
nasıl ekleyeceğim, her sütun oluştururken mi yapacağım? Daha kolay bir yolu var mı? Libreoffice kurarken ayar yapabiliyor muyuz?
Malesef 24.2.7.2 sürümünde çalışmıyor
Benim için işe yarıyor.
Dosyayı test etmek için paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
-
Ctrl+
*
: (*) numerik klavyede olan çarpma şareti
İmlecin içerisinde bulunduğu veri aralığını seçer. Bir aralık boş satır ve sütunlarla çevrilmiş bitişik hücre alanıdır. - Menü çubuğundan:
Data
-Sort...
-
OK
.
en:
Works for me.
Can you share the file to test? Thanks.
Version: 24.2.7.2 (X86_64) / LibreOffice Community
Build ID: ee3885777aa7032db5a9b65deec9457448a91162
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19045; UI render: Skia/Vulkan; VCL: win
Locale: es-MX (es_ES); UI: en-US
Calc: CL threaded
I didn’t use numbers I used letters like this
Görmek: Sort Ascending button in Calc sorts column labels with data - #3 by mikekaganski
Ayrıca: 88402 – Sorting: setting "Range contains column labels" is forgotten if any column Label contains a numeric value or is empty (comment 38)
Sorry I didn’t understand exactly. I attached the file. My problem is when I sort B column header goes down. When I do the same process in excell it doesn’t go down
kelime.ods (15.1 KB)
Örnek dosya için teşekkürler. Neye ihtiyacınız olduğunu yeni anladım: sadece B sütununu sıralamak. Yani, [x] Aralık sütun etiketlerini içerir olarak işaretlemelisiniz.
Eğer tüm sütunları B’deki değerlere göre sıralamanız gerekiyorsa, o zaman değerleri olmayan yeni bir sütun başlığı ekleyin:
- H1’e Z (veya başka bir sütun başlığının ilk harfi olmayan başka bir karakter) yazın, [Tıpkı son elektronik tablo ekran görüntümdeki L11’deki E gibi.]
-
Ctrl+
*
(sayısal tuş takımı*
), - menü
Veri
-Sırala
, an (anasız’ın ilk harfi veya listeden seçin) yazın, Enter.
en:
Thanks for the sample file. I just understood what do you need: to sort only column B. So, you must mark [x] Range contains column labels.
I you need to sort all columns by values in B, then add a new column header without values:
- type a Z (or another character that is not the first in another column header) in H1, [Like the E in L11 of my last spreadsheet screenshot.]
-
Ctrl+* (numeric keypad
*
, to select all), - choose menu
Data
-Sort
, type “an” (first letter of anasız, or choose it from the list), Enter.