conditionele tekst in writer document

In een writer document heb ik een tabel opgenomen met twee kolommen. De eerste kolom bevat percentages. In de tweede kolom wil ik teksten laten zien, afhankelijk van de percentages in de eerste kolom, zoals ‘zeer zwak’, ‘zwak’, ‘gemiddeld’ of ‘goed’.
Ik zie wel voorbeelden van het berekenen van waarden, maar niet van conditionele tekst.
Ik had deze constructie bedacht (om mee te beginnen): = leq 2;“zeer zwak”;“gemiddeld” (uiteindelijk zou het zoiets moeten zijn als: = leq 2;“zeer zwak”; leq 10;“zwak”; leq 80;“gemiddeld”;“goed”).
Maar het werkt niet. Je zou verwachten dat er een ‘if’ voor zou moeten staan, maar dat wordt geweigerd.
Ik heb ook al geprobeerd het met voorwaardelijke tekst te realiseren, maar dat werkt ook niet en bovendien kan ik daar geen serie condities aangeven (zoals ik hierboven tussen () aangaf).
Iemand een idee?

Dat lijkt me redelijk gecompliceerd met de voorwaardelijke tekst in Writer. Ik heb er enige ervaring mee, maar het ging niet soepel. De ene manier werkte wel en de andere niet. Dat soort dingen.

Heb je niet overwogen om het in Calc te doen?
Eventueel een Calc-object in een Writer-bestand?

Ja, ik heb overwogen om het in Calc te doen, maar de inhoud van de eerste kolom wordt door een document generator gevuld en die kan alleen overweg met documenten in het formaat .odt of .docx of .rtf.
Ik vrees dat er niets anders op zit dan de kwalificaties handmatig in te vullen, zoals tot nu toe altijd al gedaan werd.