De opmaak van een libre office write document is anders als ik hetzelfde document open in ms word

De opmaak van een libre office write document is anders als ik hetzelfde document open in ms word.
Hoe los ik dat op

Geef svp aan wat voor verschillen dat zijn. Bedenk dat elk programma zijn eigen manier heeft om tekst weer te geven. Kleine verschillen in de regelval zijn te verwachten, waardoor ook de tekst anders kan verlopen (alinea’s een regel langer of korter, daardoor andere onder- en bovenkant van bladzijden). Een andere regelafstand zou niet moeten voorkomen. Dus: details graag.

Het gaat om facturen die ik in ms word heb gemaakt op A4. Logo, datum aanhef etc.
onderaan reknr en tnv. Alles staat trouwens op een usb. Door omstandigheden moet ik op een andere laptop verder, met libre office. Daar staat de tekst zo ruim dat het 2 A-4tjes nodig heeft.

Ik had trouwens ergens gelezen dat je het als pdf op moet slaan. Dat klopt want dan blijft de opmaak hetzelfde. Maar dat wil ik eigenlijk niet.

In de goede oude tijd van voor de eeuwwisseling wist zo’n beetje iedereen dat er niet zoiets als 100 % getrouwe conversie van opmaak is. Je wist gewoon dat je de tekst inhoudelijk goed door zou krijgen, inclusief micro-opmaak zoals cursivering en vet, maar ook dat je niet dezelfde bladspiegel zou krijgen. Dat moest je zelf maar herstellen. En zo is het nog steeds. Als je in Word veel met opmaakprofielen hebt gewerkt en je facturen daarmee hebt gestructureerd, zou het niet veel werk moeten kosten om de opmaak in Libre helemaal hetzelfde te krijgen, maar je zult er zelf wat voor moeten doen. Sla het zolang je met Libre moet werken wel in de indeling van Libre op, dat scheelt met het behoud van opmaak.

Niet iedereen is ‘sinds de goede oude tijd van voor de eeuwwisseling’ bekend met Libre office. Afgezien daarvan snap ik dat het niet 100% hetzelfde kan zijn maar dit komt neer op 50%. Facturen maak je om ze te versturen. Dus, als ik ze in Libre maak en de ontvanger heeft ms office. Hoe serieus kan je zo`n factuur/afzender nemen. En dáár zit mijn probleem. Ik had gehoopt op tips of dat het via eoa instelling op te lossen was. Ik maak wel even geen facturen. Bedankt voor je vriendelijke antwoord.

Het gaat niet om LibreOffice, het gaat om de overspannen verwachtingen van mensen omtrent compatibiliteit. Als jij een lettertype gebruikt dat de ontvanger niet heeft, kan je prpgramma nog zo compatibel zijn maar de lay-out gaat dan toch de mist in. En facturen verstuur je niet in een bewerkbare vorm zoals Word maar als PDF. Leuk om te weten:in OpenOffice kun je al veel langer exporteren naar PDF dan met Word.

‘overspannen verwachtingen’ Het enige wat ik vraag is een tip, daar is deze site voor dacht ik. Ik krijg nu een reactie van iemand met overspannen verwachtingen dat iedereen alles behoort te weten. Sorry als ik het verkeerd opvat. Nogmaals, ik wacht wel op mn eigen lt

Ik heb een tip gegeven, die inhoudt dat er niet éèn knop is waarmee je dat op kunt lossen. Helaas.

Gebruik je verstand. Gebruik een afdruk van een factuur gemaakt in Word om de opmaak in LibreOffice daarmee gelijk te trekken. Let op plaatsing van logo, elementen van briefhoofd, kopregels en voetregels, enz.

Dank je wel. Ik ben nu alsnog een nieuwe master factuur aan 't maken, geschikt voor beide office. Kijken of het lukt…

Hoi Patr,

Je zou eerst kunnen controleren of het/de gebruikte lettertype(n) wel is/zijn geïnstalleerd.

Kijk eens onder Opmaak > Teken … tabje teken. Dan staat er iets onder het midden een opmerking als dat niet het geval is.
Je beschrijving van het probleem lijkt er op te duiden dat daar de oorzaak ligt…

Hoi. het lettertype is comic sans ms. Zou dus geen probleem moeten zijn.
Bedankt voor het meedenken.
Ik sla de rest wel op in pdf.

‘zou geen probleem moeten zijn’

Ik weet niet of dat altijd geïnstalleerd is.