documenten niet meer openen in LibreOffice.

Ik kan opeens mijn documenten niet meer openen in LibreOffice, hoe kan dat?

Probeer iets duidelijker te zijn. Wat voor documenten? En op welk besturingssysteem? Hoe probeer je ze te openen?

Hallo Floris,
Bedankt voor je reactie, eerlijk gezegd heb ik super weinig verstand van dit soort dingen… Ik laat mijn laptop af en toe updaten door iemand als dingen niet meer lekker lopen. Dit begrijp ik niet, heb niets veranderd dus probeer er achter te komen wat het probleem is.

Windows7 Ultimate
24 bits besturingssysteem

Het zijn Microsoft word documenten zo te zien. Ik selecteer een document en klik dan op de rechter muisknop. Daarna selecteer ik ‘openen met LibreOffice’

Microsoft word 2010 werkte niet meer bij mij en toen is er LibreOffice op de laptop gezet. Ik kon dan de documenten openen met LibreOffice, maar dat lukt dus niet meer.

Wat gaat er precies mis? Krijg je een foutmelding of opent het document maar met een heel rare of helemaal geen inhoud? Want LibreOffice moet zulke bestanden gewoon kunnen openen, dus er is wat mis op je laptop - en we komen er alleen achter wat dat is als je zo veel mogelijk informatie geeft. Je kunt je vraag ook stellen op http://forum.openoffice.org/nl/forum/index.php - een echt forum, waar de communicatie wat makkelijker is dan hier.

@Floris, wat bedoel je, zou je beter/anders willen? (Cor)

Floris ik zie dat mijn antwoord niet goed gegaan is… sorry.
Als ik een document selecteer en dan met de rechtermuisknop kies voor ‘open in LibreOffice’ dan begint er een “bolletje” te draaien en normaal gesproken wordt het document dan geopend. Nu draait het bolletje maar stopt dan na een paar seconden en er gebeurd niets, document blijft gesloten. Bedankt voor je tip, ik zal naar het forum openoffice gaan.

@cornouws: Zie Why is this site not structured better? voor wat aandachtspunten. Let op: ik ben niet gebruiker Floris.

Dank je. Ik weet dat je Floris mét V bent.

Merkwaardig dat als ik naar informatie over IT-onderwerpen zoek, ik tegenwoordig bijna uitsluitend op ask-forums beland. Ik denk dat goede moderatie van actieve leden veel zou helpen. En volgens mij zijn er ook instellingen niet goed. Maar ja, wanneer…
Verder zie ik in het topic restanten van de droevige manier waarop er rond de spitsing door diverse mensen is gecommuniceerd. Ik hoop dat dat nog een keer kan slijten.

Wat gebeurt er als je eerst LibreOffice opent, en dan kiest voor ‘Bestand Open’ ?