Hoe bewerk ik documenten en spreatsheets met Android ?

Ik gebruik LibreOffice sinds kort op de pc en dat werkt heel goed. Nou wil ik de spreatsheets en documenten ook bij kunnen werken op mijn telefoon/tablet via Android. Wat zijn de beste extensies en hoe kan ik de spreadsheets en documenten bewerken op Android ?

Blij te lezen dat je blij bent met LibreOffice.

Op Android is het nog wat behelpen, denk ik.
Er is wel een Android app van LibreOffice in ontwikkeling. Maar die is gebrekkig.
En ik vermoed dat andere apps slecht werk leveren met ODF bestanden. Weet dat niet zeker, echter.

Als je documenten in een toch al in een cloudopslag hebt, kun je met een combinatie van bijvoorbeeld Nextcloud LibreOffice of Collabora Office je documenten ook bewerken. Je kunt zoiets zelf op een server zetten… of huren.

Collabora krijg ik niet voor elkaar:
Als ik Collabora open en een willekeurig document selecteer om te openen gebeurt er niets. Ook niet bij een Word document.
Als ik vanuit Bestandsbeheer een odt bestand open en kies voor openen met Collabora gaat het document open, maar met de melding dat het een alleen lezen bestand is. Bewerken, of opslaan als vind ik niet.
Sla ik iets over?

Als ik Nexcloud bekijk lijken er alleen betaalde opties te zijn. Mijn documenten staan op Google drive. Is er een manier om een op Google drive opgeslagen odt document te openen?

Inmiddels is er door Collabora een beta voor Android beschikbaar gesteld.

Het is een geheel andere versie dan de oude. Nog niet perfect, maar veel dingen die eerst überhaupt niet werken zitten er nu wel, of al deels in.

Probeer die, zou ik zeggen.