Inbedding van lettertype; waarom twee opties?

Dag. Onder → Bestand → Eigenschappen → Lettertype, staan bij ‘Inbedding van lettertype’, twee opties. Namelijk 1. Lettertypes in het document invoegen en 2. Alleen lettertypes inbedden die in documenten gebruikt worden.

Vraag: wat is verschil tussen deze twee opties? En welke optie moet ik aanvinken om het PDF-bestand aan te leveren bij een drukker?

Bedankt alvast voor uw antwoord!

Om documenten naar een drukker te brengen, dien je altijd een pdf-document over te maken. Een gewoon pdf-document volstaat (je hoeft geen speciale opties aan te vinken). Een pdf-document bevat altijd in zich altijd de gebruikte lettertypes. Om die reden is het aangeraden als je documenten per e-mail wil overmaken om die dan in pdf-formaat over te maken. Enkel op dergelijke manier ben je zeker dat het document correct bij de ontvanger getoond wordt. Het gebeurt vaak dat de ontvanger niet de gebruikte lettertypes geïnstalleerd heeft. In geval een .odt, .docx en dergelijke wordt overgemaakt, dan zal het programma dat het document opent de ontbrekende lettertypes gaan aanvullen met een standaard lettertype.

Bij de iegenschappen spelen beide opties geen rol bij het aanmaken van een pdf-document. Je kan ze eventueel gebruiken als je een Writer-bestand wil opsturen, maar het is nog niet zeker dat de tekstverwerker van de ontvanger met ingebedde lettertypes overweg kan.

De eerste optie zou blijkbaar alle gebruikte lettertypes invoegen (zelfs al worden die nadien niet meer gebruikt - bv. stuk tekst werd gewist), terwijl de tweede optie slaat op alle nodige lettertypes. Ik vind die beide keuzes ook vreemd, maar vind er weinig documentatie over terug.