installatie language pack 7.1.0 lukt niet op Mac

Onmogelijk om volgend bestand te installeren
LibreOffice_7.1.0_MacOS_x86-64_langpack_nl
uitgepakt en dan
LibreOffice Language Pack.app
toepassen
gewenste locatie niet gevonden en dan zelf locatie opgeven in volgende stap
cf. Niet weergegeven (kies een locatie in een xtra stap) bericht
dan verschijnt volgende boodschap
/Applications/LibreOffice/LibreOffice.app/Dit is geen geldige installatie van LibreOffice 7.1.
Run the installer again and choose a valid LibreOffice 7.1 installation

Quid???

Dat probleem ben ik ook tegengekomen. Daar hebben trouwens al heel wat Mac-gebruikers uit diverse landen over geklaagd. De oorzaak van het probleem en een eerste workaround zijn gevonden. Zie daarvoor: Bug 134607 – workaround. De patch zal in versie 7.1.1 beschikbaar zijn.

De bug treedt op wanneer in Finder de optie is aangevinkt dat alle bestandsnaamextensies moeten worden getoond. Dat is dan ook meteen de workaround: Om het taalpakket te installeren schakel je de optie om alle bestandsnaamextensies te tonen uit. Je kunt deze optie na het installeren van het taalpakket altijd weer inschakelen, wanneer je denkt deze toch nodig te hebben. Finder > Voorkeuren > Geavanceerd > [Eerste optie uitvinken:] Toon alle bestandsnaamextensies.

Bedankt. Het heeft subliem gewerkt.

Is je vraag beantwoord? Klik dan op ✓ naast het goede antwoord en sluit vervolgens je vraag. Klik op ^ naast antwoorden waar je wat aan had. Stem wanneer je nuttige informatie vindt. Daarmee help je de AskLibO-gemeenschap. Voor meer informatie, zie de helpfunctie rechtsboven.