Installatie taalpakket op Macbook

Wat ik ook probeer het lukt me niet het nederlandse taalpakket te installeren. Heb een Macbook 16 pro en gebruik LO 7.1. Heb het ook met 7.0 geprobeerd, lukt ook niet. Wat doe ik niet goed of begrijp ik niet?

Op alle andere besturingssystemen is een taalpakket een programma dat op dezelfde manier moet worden geïnstalleerd als LibreOffice of een willekeurig ander programma. Let er wel op dat de versie van het taalprogramma precies moet overeenstemmen met die van LibreOffice, dus telkens als je een nieuwe versie van Libre installeert, moet je ook een nieuwe versie van het taalpakket installeren.

Boven genoemde oplossing werkt helaas niet.
Na contact met Apple denk ik dat het te maken heeft met het niet compatible zijn van LO met hun nieuwe OS Big Sur.
Is daar een oplossing voor?

De vraag Installatie language pack 7.1.0 lukt niet op Mac is al eerder op dit forum gesteld en beantwoord.

Dat probleem ben ik ook tegengekomen. Daar hebben trouwens al heel wat Mac-gebruikers uit diverse landen over geklaagd. De oorzaak van het probleem en een eerste workaround zijn gevonden. Zie daarvoor: Bug 134607 – workaround. De patch zal in versie 7.1.1 beschikbaar zijn.

De bug treedt op wanneer in Finder de optie is aangevinkt dat alle bestandsnaamextensies moeten worden getoond. Dat is dan ook meteen de workaround: Om het taalpakket te installeren schakel je de optie om alle bestandsnaamextensies te tonen uit. Je kunt deze optie na het installeren van het taalpakket altijd weer inschakelen, wanneer je denkt deze toch nodig te hebben. Finder > Voorkeuren > Geavanceerd > [Eerste optie uitvinken:] Toon alle bestandsnaamextensies.

Is je vraag beantwoord? Klik dan op ✓ naast het goede antwoord en sluit vervolgens je vraag. Klik op ^ naast antwoorden waar je wat aan had. Stem wanneer je nuttige informatie vindt. Daarmee help je de AskLibO-gemeenschap. Voor meer informatie, zie de helpfunctie rechtsboven.

Boven genoemde oplossing werkt helaas niet (meer?). Na contact met Apple denken zij dat het te maken heeft met het niet compatible zijn van LO met hun nieuwe OS Big Sur. Hoe nu verder?

Helaas werkt ook deze oplossing bij mij niet!! Heb van alles en nogwat geprobeerd. Van verwijderen van vinkje bij het tonen van alle bestandsnamen tot helemaal verwijderen en opnieuw installeren, verschillendeversies, etc.
Niets van dat alles geeft ook maar een spoor van. een oplossing. Ik baal er van als een stekker! (twee stekkers!).
Heeft iemand nog een idee?

Boven genoemde oplossing werkt helaas niet.
Na contact met Apple denk ik dat het te maken heeft met het niet compatible zijn van LO met hun nieuwe OS Big Sur.
Is daar een oplossing voor?