Kan ik mijn LibreOffice document online met anderen delen?

Mijn kinderen willen MS Word “want dan kun je online documenten delen met klasgenoten”. Maar als dit met Libre Office ook kan, blijven we dat lekker gebruiken.
En áls het kan: hoe dan?

Ze zullen wel bedoelen dat ze de bestanden online zetten, bv op OneDrive en dat iedereen er dan aan kan gaan schrijven. Dat zou problemen kunnen geven, bv omdat LibreOffice dan internettoegang moet hebben en toegang moet kunnen hebben tot OneDrive.

Is je vraag beantwoord? Klik dan op ✓ naast het goede antwoord en sluit vervolgens je vraag. Klik op ^ naast antwoorden waar je wat aan had. Stem wanneer je nuttige informatie vindt. Daarmee help je de AskLibO-gemeenschap. Voor meer informatie, zie de helpfunctie rechtsboven.

Wanneer je op zoek bent naar een officepakket voor thuisgebruik waarmee de kinderen documenten online kunnen delen, en het mag geen MS Word zijn, dan zou je misschien ook eens naar de gratis oplossingen van OnlyOffice moeten kijken. Hiermee kunnen de kinderen documenten professioneel bewerken, delen en in real-time met anderen samenwerken. Het is dan weliswaar geen LibreOffice, maar het is makkelijk in het gebruik en waarschijnlijk beter geschikt voor de doeleinden.