Je to chyba, kdysi jsem to v nějaké obdobě hlásil na bugzillu https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=103350. V tomto případě se stále vkládané formátování spojuje s “výchozím” formátováním. Ten druhý řádek ("…dnes.") končí kurzívou a vy jste na něm jistě zmáčkl Enter, tudíž třetí řádek kam vkládáte také začíná kurzívou. Vložil jste do něj tučnou tečku s pokračující kurzívou a mělo by tedy při přepsání tučné tečky psát jen tučně, ale spojilo se to s tou “výchozí” kurzívou.
Já to řeším tak, že mám klávesovou zkratku Ctrl+M pro Formát/Vymazat přímé formátování, a než vložím text, zmáčknu tuto klávesovou zkratku, tedy Ctrl+M Ctrl+V.
Umíte-li dobře anglicky (já ne), můžete na tu bugzillu přidat třeba podrobnější či přesnější popis nebo chybu potvrdit jako nadále se vyskytující.
Nevím nakolik umíte s makry, kdyžtak základní práce s nimi je popsána zde OpenOffice.cz | Makra v LibreOffice - úvod.
Makro funguje tak, že na viditelný kurzor vloží mezeru, provede reset mezery, vloží před mezeru a smaže mezeru. Když si dáte tohle makro na nějakou klávesovou zkratku, tak by to mělo být jak správný Ctrl+V :-).
Sub resetujAvloz 'resetuje vlastnosti přes vloženou mezeru a vloží
dim document as object, dispatcher as object
document=thisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher=createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name="Text" : args1(0).Value=" "
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:InsertText", "", 0, args1()) 'vložit mezeru
dim args2(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args2(0).Name="Count" : args2(0).Value=1
args2(1).Name="Select" : args2(1).Value=true
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoLeft", "", 0, args2()) 'označit mezeru
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:ResetAttributes", "", 0, Array()) 'reset vlastností (potřeba když to je na začátku řádku)
dim args4(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args4(0).Name="Count" : args4(0).Value=1
args4(1).Name="Select" : args4(1).Value=false
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoRight", "", 0, args4()) 'vrátit se na konec mezery
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoLeft", "", 0, args4()) 'jít před mezeru
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:ResetAttributes", "", 0, Array()) 'reset vlastností (potřeba když to není na začátku řádku)
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Paste", "", 0, Array()) 'Ctrl+V
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Delete", "", 0, Array()) 'smazat mezeru
End Sub