LibreOffice is enorm traag

Mijn LibreOffice is enorm traag. Ik heb dat al eens eerder gehad en toen heb ik de snelheid kunnen vergroten door een heel groot Helpbestand niet automatisch te laden. Diverse pogingen nu hebben geen resultaat.

Lenovo met Windows 10 intern 8 G

Je opmerking over een groot helpbestand, laat geen enkel belletje bij me rinkelen… Weet je nog hoe je dat destijds deed?

Is het een nieuwe installatie van LibreOffice? Welke versie?

Reageren graag als opmerking bij deze opmerking, of je mag ook je vraag bewerken en daar meer gegevens bij zetten. Dank!

Versie is de laatste: 6.1.4.2.(x64)
Vlgs mij was dat d.m.v.: Extra - Opties - LO - Algemeen - Uitgebreide Help uitgeschakeld. (OPM die staat nog steeds uit!)

Dank - normaal zou ik niet verwachten dat die uitgebreide Help geladen wordt bij het starten van LibreOffice…

Is het trouwens bij het starten van het programma of openen van een document?

In de bug-database, zie ik geen rapport dat hetzelfde meldt.

Kun je proberen wat er gebeurt met een schoon gebruikersprofiel ?

https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile/nl

Vooral bij het openen van een document. Bv bij een van de documenten die vermeld staan onder ‘Recente Bestanden’. Het ‘weg kruisen’ van die ‘Recente Bestanden’ duurt heel lang. Tekst invoeren is met mijn type-snelheid geen probleem.
Ook het invullen van cellen in Calc gaat zeer traag. De verwerking van de traag ingevoerde gegevens gaat dan weer wel snel(ler).

Ik heb een nieuw gebruikersprofiel gemaakt en de snelheid is weer terug. Hoera! Hartelijke dank voor de assistentie om deze oplossing te verkrijgen…
Waar kan ik vinden wat de inhoud / betekenis van de verschillende mappen en bestanden is, zodat ik weet wat ik (terug-)kopieer?

Blij dat het werkt.

Je vraag: Ingewikkelde zaak. Ik noem enkele dingen:

  • registrymodification.xcu is voor allerlei instellingen die je in de UI doet. En er worden allerlei dingen bijgehouden. Waarschijnlijk zit in dat bestand het probleem. Kun je proberen.

  • user/basic/ is voor macro’s. Maar er zit ook een link met de inhoud van de registrymodification.xcu; daarin wordt bijgehouden welke eigen macro-modules er zijn.

  • de informatie van OpenOffice.org is goeddeels nog van toepassing. Zie
    Framework - Apache OpenOffice Wiki

  • als je aangepaste kleuren hebt komen die tegenwoordig, naar ik meen, ook in de registrymodifications.xcu
    Eerder was dat in een standard.soc bestand ergens in die mappen.

Hoop dat dit een beetje helpt