Konuyu Pardus forumuna yazdım. Forum yöneticisi konuyu libreoffice forumuna taşımamı önerdi. Meseleyi maddeler halinde anlatayım:
-
Pardus altında çalışan LibreOffice Writer ile ders notlarımı yazdım. (Kayıtlarımı *.doc olarak yapıyorum.)
-
E-okul işlemleri yüzünden kullanmak zorunda bulunduğum diğer işletim sistemim olan Windows 8 açıkken ders notlarımı açıp bazı eklemeler yazdım.
-
Bir süre geçtikten sonra ders notlarıma yeni eklemeler yapmak için bu dosyayı açmak istedim.
-
Dosyayı çift tıkladığımda ekrana “ASCII Süzgeç Seçenekleri” adında bir diyalog penceresi çıktı. Bu pencerede açmak istediğim dosyanın karakter kümesi, varsayılan yazı tipi, dili ve paragraf sonlandırma seçenekleri (CR & LF, CR, LF) soruluyordu.
-
Bu seçenekler arasından olası birkaç tanesini denedim ama her defasında dosyam bozuk bir biçimde açıldı.
-
Dosya açıldığında yazıların okunaksız olduğunu, paragraf aralarının çok açıldığını, yaklaşık 5 sayfa olan metnin 250 sayfaya çıktığını, özellikler bölümünün sıfırlandığını gördüm.
-
Sorunun çözümünü internetten biraz araştırdım. Dosyaların yedeklendiğini, bu yedeklerden yararlanabileceğini öğrendim ama bilgisayarımda herhangi bir yedekleme (backup) dosyasına rastlamadım.
-
Bu dosya benim için çok önemliydi. Kurtarılabilirse benim ve benimle aynı durumda bulunan birçok insanın sıkıntısı giderilecektir.
NOT: Dosyanın bozulduğunu fark ettikten sonra üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadım. İsteyene dosyayı gönderebilirim.
Dosyayı açtığımda dosya menüsünden özelliklere girdiğimde oluşturma tarihinin karşısında “00.00.0000” ifadesini gördüm.
Asıl soru: http://forum.libreoffice.org.tr/viewtopic.php?f=4&t=482