Nastavení klávesnice

Dobrý den, vždycky s aktualizací LibreOffice se mi ztratí moje nastavení kláves. Při poslední aktualizaci jsem nenastavovala ručně, ale načetla si svou starou konfiguraci, jenže byla hodně stará, ještě z OpenOffice a tím mi zmizela všechna předdefinovaná nastavení LibreOffice. Nemohu nikde najít, jak by se dalo natáhnout zpět to implicitní nastavení kláves.
A s tím souvisí dotaz, jak se tomu vyhnout - když si nastavím nějaké vlastní významy kláves a uložím si to jako konfiguraci, tak po nové aktualizaci mám možnost buď mít soubor nově předdefinovaných a ztratit své navíc a nebo si načtu svoji konfiguraci, ale tím ztratím ty nově předdefinované. Jde to nějak nakombinovat? Jako sloučení? Děkuji, Petra

Když si v Nástroje / Přizpůsobit > Klávesnice nadefinujete nějaké klávesové zkratky, ukládá se to do souboru registrymodifications.xcu který je v kořenovém adresáři Uživatelského profilu. Je to klasický XML soubor ve kterém jsou jednotlivé klávesové zkratky uložené v položkách typu:

<item oor:path="/org.openoffice.Office.Accelerators/PrimaryKeys/Global"> ... </item>

tudíž holt ručně zkopírovat řádky které chcete ze starého souboru do nového, ovšem předtím si ten nový zálohujte!