Neželjeno "bježanje" sa trenutnog teksta

Poštovanje,
imam dakle problem da u Writeru kad pišem tekst, a unosim svakodnevno, kod automatskog snimanja dokumenta, ako sam npr. na 85 stranici, na ekranu bude prikazana 55-a. Tako je neka proporcija. Kad je bilo ukupno 50 vraćalo bi na 30-u. Ne znam točno sad u broj, ali tako nekako. I nije mi jasno zašto to radi. Problem nije otići na kraj dokumenta, već je problem kad čitam tekstove i ispravljam, kod automatskog snimanja, pobjegne natrag, pa moram tražiti i to umara.

bilo bi dobro napisati koju verziju LibreOffice koristite. Najnovija verzija (4.4) uvela je određene novosti po tom pitanju…

Lijep pozdrav!

Prvo moram reći da mi je vrlo drago što na ovom mjestu napokon imamo pitanje - nadam se da će ih ubuduće biti još, a sve s ciljem da se korisnicima LibreOfficea pruži podrška na hrvatskom jeziku.

Što se pitanja tiče: nisam nikada ima takvih problema, ali je vrlo slično pitanje postavljeno na engleskoj inačici ove stranice/foruma.

Ukratko, LibreOffice vraća fokus na onaj dio teksta u kojemu se nalazi kursor, ne shvaća da bi prioritet trebao imati dio dokumenta koji se nalazi na zaslonu. Ni tamo na pitanje nije dan zadovoljavajuć odgovor, savjetuje se povremeno kliktanje lijevom tipkom miša kako bi se kursor premjestio sa kraja/početka (nevažno) dokumenta na mjesto koje se trenutno čita. Navodno je problem ostavština OpenOfficea.

Moram naglasiti da je odgovor na to pitanje u engleskoj inačici stigao u osmom mjesecu 2013; pitanje je postavljeno ravno godinu dana prije. Možda se radi o starijim inačicama - stvarno ne znam. Kako bilo, preporučam inačicu 4.2.8.2, nažalost bolje od ovoga ne mogu.

Uvijek je moguće nedostatke dojaviti razvijateljima, a vrlo vjerojatno netko već i jest, pa postoji mogućnost da se problem jednom i ispravi.