Opmaakprofiel niet op hele alinea

Ik ben bezig een cursus te schrijven voor AutoCAD gebruikers. Een commando wil ik weergeven zoals het in AutoCAD getoond wordt, dus een ander lettertype en lettergrootte.
In Word had ik hiervoor een opmaakprofiel gemaakt, maar in writer heeft dit altijd betrekking op een hele alinea.

Is er een manier om een opmaakprofiel te maken die enkel van toepassing in op een selectie?

Is het niet handiger een stijl te defineren?

Opmaakprofielen gelden in principe altijd voor een alinea, zowel in MS Word als in Writer. Misverstand is vaak dat met een return einde zin bedoeld wordt, terwijl return ook einde alinea is. Einde zin binnen een alinea maak je aan met zachte return shift-return. Actief maken van de alineamarkeringen (Ctrl-F10) geeft een duidelijk beeld waar de markeringen zitten en op welk gedeelte dus het gekozen opmaakprofiel geldt.

Toch niet hoor, hier zie je bijvoorbeeld hoe writer het opmaakprofiel van word aanpast:

In word was het woord Array opgemaakt via een eigen opmaakprofiel. Writer heeft wel het lettertype, grootte en bold overgenomen, maar niet meer als opmaakprofiel.

Tekenopmaakprofielen - Floris heeft dat goed uitgelegd - in Word-bestanden worden overgenomen in LibreOffice Writer. Als dat in een specifiek voorbeeld niet gebeurt, is er of iets geks met het bestand, of een bijzondere situatie die nog niet goed door Writer wordt geïmporteerd. Dus… je zou een bugmelding kunnen maken met het bestand. Of eerst hier een link om het te controleren?

Thuis heb ik geen word meer, ik weet niet of ik morgen op kantoor geraak, maar zodra het lukt zal ik laten zien wat ik bedoel. Waarschijnlijk is het (weer) een foute verwachting van mij en/of een spraakverwarring.

Je kunt voor stukjes tekst binnen een alinea die een afwijkende opmaak krijgen werken met tekenopmaakprofielen. Je vindt die door op F11 te drukken en dan de tweede tab te selecteren. Je kunt een tekenopmaakprofiel maken en de opmaak instellen zoals je dat wilt, vervolgens alle tekst die die opmaak moet krijgen opzoeken met Zoeken/Vervangen, .* in zoekvak, Meer opties kiezen, reguliere expressies aanvinken, op Opmaak klikken en voldoende opmaakelementen selecteren om die teksten te vinden, dan op Alles zoeken klikken, zoekvenster sluiten, controleren dat het gelukt is, dan in een keer aan alle geselecteerde tekst het gewenste opmaakprofiel toekennen.