optie 'werkbalk layout' mist

L.s.,
ik gebruik de nieuwste versie van Libre office en ik wil het lint proberen. De optie 'werkbalk layout’mist echter onder menu: Beeld. Ik heb LO al opnieuw geinstalleerd, maar niets helpt, er komt geen keuze voor werkbalk layout. in calc is dat wel het geval en kan ik het lint oproepen. Wat te doen?

Vraag 2: ik wil emailen vanuit writer door de emailknop op de werkbalk in te drukken. echter krijg ik het bericht dat er geen email programma gekoppeldis en dat ik outlook als emailprogramma moet aangeven. ik heb echter Office 2016 gewist en heb geen Outlook meer, wel Opera mail, wat ik wil gaan gebruiken. Dit heb ik ingesteld als standaard emailprogramma, echter zonder resultaat. Wat moet ik doen? Dank u.

Otto Halma

Heb je Experimentele opties aan staan?
Extra > Opties > LibreOffice > Geavanceerd. De Notebook Balk is nog in ontwikkeling, daarom experimenteel.

Ik heb versie 5.3.0.3 in Windows 10 en vind Beeld - Werkbalk-layout zonder problemen, vrijwel bovenaan. Misschien moet je je gebruikersprofiel vernieuwen.

Ik weet niets van Opera mail af, misschien dat Libre het niet als mailprogramma herkent, het kan/kon dacht ik ook niet overweg met Windows Live Mail. Op de Engelse grote broer van dit forum vond ik wel dat Opera Mail op Linux in 2012 in elk geval Libre niet ondersteunde. Dus, op wat voor besturingssysteem zit je eigenlijk? Dat is voor deze vraag best relevante informatie.

Stel geen totaal verschillende vragen in één bericht, het is de bedoeling dat mensen deze vraagbaak doorzoeken voordat ze een vraag stellen. En stel ze niet als wiki. Niemand kan je vraag beter verwoorden dan jijzelf.

Neem me niet kwalijk:-) ik ben iets te gretig merk ik. Ik zit op Windows 10.

wat betreft je eerste tip, het gebruikersprofiel…ik moet zeggen dat ik daar nooit van gehoord heb, maar ik zoek het wel op. Toch vreemd dat bij een tweetal installaties werkbalk layout niet verschijnt. Ik laat het je weten en dank voor je reactie voor wat betreft het lint.

Over mail kom ik nog wel terug:-)

Ik wil overigens wel heel graag meerdere antwoorden op mijn vraag betreffende het ontbreken van 'werkbalk layout. Misschien dat er een andere oplossing is dan het profiel aanpassen, mat alle respect overigens voor dat antwoord. Dank alvast.

Opgelost!! Alles van LO gewist, ook het profiel, daarna opnieuw geïnstalleerd en Bingo; het lint. Dank allemaal!

Ik ben maar een gewone gebruiker van OpenOffice en Libre, en geen ontwikkelaar. Omdat die menu-optie bij mij wel verschijnt, moet ik haast wel aannemen dat er iets fout zit op jouw computer, maar ik heb geen idee wat dat kan zijn.

“Alles van LO gewist, ook het profiel, daarna opnieuw geïnstalleerd en Bingo; het lint. Dank allemaal!”
Weet je of je dezelfde versie van LibreOffice hebt geïnstalleerd? Zo ja, dan had het met het gebruikersprofiel te maken…