Over de categorie Nederlands

In de categorie Nederlands kun je in het Nederlands vragen stellen over het gebruik van LibreOffice. Hieronder volgen wat hints en aanbevelingen voor het gebruik van dit forum.

  • De categorie is bedoeld voor Nederlandstalige gebruikers van LibreOffice die vragen hebben over het programma maar het Engels onvoldoende beheersen om hun vraag in het Engels te stellen. Schrijf hier daarom a.u.b. alleen in het Nederlands. Andere Nederlandstalige gebruikers hebben er dan ook wat aan.
  • Als je reageert op een vraag, kun je dat doen met een reactie/opmerking (bv een vraag om verduidelijking van de vraag) of met een voorstel voor een oplossing. Daar zijn twee verschillende knoppen voor, gebruik ze.
  • Als je hier komt om een vraag te stellen, geef dan in je vraag zo veel mogelijk informatie. Voeg een bestand toe waarin het probleem te zien is (altijd in ODF- of MSO-indeling; plaats geen schermafdrukken, want daar zie je nooit aan wat het probleem is). Vermeld evt. de versie van LibreOffice en liefst ook het besturingssysteem. Bedenk dat je later antwoord krijgt als we om die informatie moeten vragen.
  • Als je later meer wil toevoegen, bewerk dan je vraag, voeg geen commentaar of oplossing toe om die extra informatie te geven. Zo blijft het overzichtelijk.
  • Als iemand je vraag naar tevredenheid heeft beantwoord, markeer dat antwoord dan als oplossing. Daarmee help je andere mensen met hetzelfde probleem die hier eerst zoeken naar een antwoord.