Rozhození stránky+ problémy s tiskem

Jak popsat problém (zřejmě nebudu používat oficiální výrazy, omlouvám se za to):
V dokumentu mám 2 strany 450x216 mm (3x A5 vedle sebe+ 3 mm okolo na spadávku).
Výsledek by měl být leták A5 složený na 3 díly.

Stránka je nastavena tak, že okraj, odkud začíná pravítko je 3mm
Okraj pro text je 8 mm

První strana je rovnoměrně rozdělena na 3 díly pomocí sloupců. Zde je vše víceméně v pořádku, zde jsem použil automatickou šířku.

Druhá strana je rozdělena na 7 sloupců.
V ideálním případě by bylo prvních 6 stejných s tím, že mezi 3. a 4. By bylo 6 mm mezera.
7. Je A5 a opět mezi 6. a 7. Sloupcem 3mm mezera.

Když ale zadám jakékoliv jiné šířky než automatické, tak se uložení pomocí “OK” uloží všelijak, řekl bych že pseudonáhodně (určitě se v tom nějaký vzorec skrývá).
Když jsem pak ručně posouval okraje sloupců, tak jsem se dostal k relativně uspokojujícím výsledkům, ale po uložení a opětovném otevření se zase rozhodí opět pseudonáhodně.
Dále obrázky v 7. sloupci si různě popřehází vrstvy, takže jsou přes sebe v nežádoucím pořadí.
Už jsem z toho zoufalý.
Odkud se vůbec počítá levá strana prvního sloupce?
A) Od okraje stránky
B) Od spadávky (tedy 3 mm od okraje stránky v mém případě
C) Od textové části (tedy 11 mm od okraje stránky v mém případě)

A druhý dotaz:
Jak nastavím kterou část takovéto stránky chci vytisknout. Mám papír A4 rád bych to vytiskl. Ale tiskne se pouze střed.

Až budu na notebooku, tak pošlu screenshoty.

Můžete tady vložit ten soubor?

Až uspím děti, takže cca za půl hodiny

Puklina snad se už nebude měnit.odt (74.1 KB)
tady je ten dokument a kupodivu si dal říct…
teď asi musím vypadat jako idiot… ale vždy se mi to rozhodilo do tohoto formátu:
Puklina.odt (75.1 KB)

Šablona trifold A5.odg (437.8 KB)
a tímto souborem kontroluji správnost rozložení, že dám: “Revize” ► “Redakčně upravit” a následně tento výsledek kopíruji do tohoto souboru