simpel tabbellen optellen in libre calc

Sorry misschien een hele domme vraag. Ik ben net overgestapt van microsoft excel.
En ben ontzettend kwaad dat libre office niet heel simpel zoals in excel tabellen optelt.

Ik selecteer een aantal cellen met daarin waardes. Dan klik ik op het autosom symbool en vervolgens en vervolgens enter,gebeurt er niks. er komt zelfs 0 te staan.
Ik zit online te zoeken naar een oplossing. Zoals ik lees moet ik op het vakje klikken waarin ik de som wil en daarna selecteren van boven naar onder. druk enter. weer niks.

Sorry maar in excel telde hij de geselecteerde tabellen automatisch op.
Ik vind ook helemaal nergens online of in de libre documentatie hoe ik dit moet doen.

T zou toch simpel moeten zijn lijkt mij.

Oke heb het gevonden hoor. In de waardes gebruikte ik komma’s in plaats van punten (?)
alles staat op NL ik dacht toch echt dat je met bedragen komma’s gebruikte.

Nou voor iedereen die hier ook last van had hoop ik dat dit de oplossing biedt.

Natuurlijk gebruik je in Nederlandse tekst komma’s als decimaalscheiding in getallen en bedragen. En Calc rekent daar ook mee, als je tenminste Nederlandse notatie instelt voor getallen, zoals Kees538 al aangaf.

Je begint te werken met een behoorlijk ingewikkeld programma waar je heel veel moet instellen. Vroeger werden er cursussen aangeboden om te leren werken met bv WordPerfect (wie kent dat nog?). Die cursus kon even duur zijn als het programma (ooit rond de fl 700). Wat was de overstap naar Word 6 voor Windows een verademing.

Je bent het aan je eigen gemoedsrust (en aan ons :=)) verplicht om, voordat je moeilijke dingen gaat doen met dit programma, op zijn minst de vensters met instellingen onder Extra - Opties en Extra - Autocorrectie-opties allemaal goed te bekijken en met een paar ervan te spelen om de ‘look and feel’ van LibreOffice te pakken te krijgen.

Jammer dat je zo negatief over komt. We zijn hier alleen om elkaar te helpen en dan is negativiteit niet echt uitnodigend. Maar dat terzijde. Je zou inderdaad gewoon een komma moeten kunnen gebruiken. Op een aantal plaatsen kan dit worden beïnvloed. Kijk eens bij Extra - Opties - Taalinstellingen - Talen. Bij ‘Locale instellingen’ zou Nederlands meten staan en bij ‘Decimaal scheidingsteken’ zou ‘Gelijk aan locale instellingen’ aangevinkt moeten zijn. PS. Je gebruikt Engelse menutermen e.d. in je andere vraag over notities (comments). Staat LibreOffice wel op Nederlands ingesteld. Als dit Engels is, dan is het logisch dat je decimale punten moet gebruiken.